• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam213
Toplam Ziyaret12911606

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklardan kaçan 250 Suriyeli, Hatay’da sınırı geçip Türkiye’ye sığındı.

 

 

       Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya’daki gezisini yarıda keserek Ankara’ya döndü ve acilen “mülteci zirvesi” düzenledi

 Suriye’de Esad rejiminin baskılarından kaçan Suriyeliler, sınır kapılarımıza dayandı. Dün 250 Suriyeli Hatay’ın Yayladağ ilçesinden sınırı geçerek Türkiye’ye sığındı. 20 yıl önce Saddam Hüseyin’den kaçan yüz binlerce Iraklının ülkemize sığındığında olduğu gibi bir göç dalgası yaşanmasından endişeye kapılan hükümet hemen bir “mülteci zirvesi” topladı.

 

Davutoğlu gezisini kesti

Seçim çalışması için Konya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişmeler üzerine gezisini yarıda keserek Ankara’ya döndü. Davutoğlu, Dışişleri Konutu’nda İçişleri Bakanı Osman Güneş, Genelkurmay 2. Başkanı Arslan Güner, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Suriye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Başbakanlık, İçişleri ve Dışişleri’nden üst düzey yetkililerle bir toplantı yaptı. 21.30‘da başlayan ve iki saat süren toplantıda Suriye’den olası göçe karşı alınacak önlemlerle ilgili hazırlıkların başlatıldığı ve alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı belirtildi. Toplantının, “rutin bir değerlendirme toplantısı olduğunu” belirten diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin önceliğinin “şiddet olaylarının en kısa sürede durması olduğunu” vurguladı.

 

250 Suriyeli sınırı geçti

Dün akşam saatlerinde Hatay’ın Yayladağı ilçesine yakın Suriye tarafındaki Lazkiye kentine bağlı Harabjoz köyü ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan bir grup, ülkelerindeki baskılardan kurtulmak istediklerini söyleyerek Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aştı. Sınırı 2-3 metre kadar geçen gruptakiler ellerindeki Türk bayraklarıyla Türkçe “Türkler gibi yaşamak istiyoruz”, “demokrasi istiyoruz”, “Başbakan Erdoğan’ın bize sahip çıkmasını istiyoruz” diye slogan attılar. Türk yetkilileriyle görüşmek isteyen Suriyeliler, bölgede görev yapan askerlerin durdurdu.

 

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat’ın kendileriyle görüşmesinden sonra, Suriyeliler ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu’na götürüldü. Türkiye’ye girenlerin ardından gelen bir grubun daha bulunduğu bildirildi.

 

Kaymakam Polat, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatı ile Suriyelilerin spor salonuna getirildiğini belirterek “Büyük ihtimal, Valimiz Lekesiz’in İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucu bu şekilde neticelendi. Sınırı geçen Suriyeli sayısı 250... Bunların 145’i erkek, 44’ü kadın, kalanı ise 29’u kız 61 çocuk” dedi.

 

Kızılay çadır kuracak

Kızılay Samandağ Şube Başkanı Habip Yapar da Suriyelileri battaniye dağıtılacağını belirterek, “Spor salonunda bulunanlara, helva, peynir ve çocukları için de mama ve çocuk bezi dağıtıldı. Ardından da çorba verildi. Sabahtan itibaren de sıcak yemek dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda sınırı geçen Suriye vatandaşlarının barınmalarını sağlamak amacıyla Kızılay çadırı kurulacak” dedi.

 

Bölgede önlem alındı

Gelişmeler sonrası bölgeye takviye askeri güç gönderildi. Hatay’ın Suriye sınırındaki diğer ilçesi Reyhanlı’daki sınırda ve Cilvegözü Sınır Kapısı’nda da tedbirler artırıldı. Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, olası gelişler nedeniyle teyakkuz durumunda olduklarını, emniyet ve jandarma ile sağlık personelinin hazır beklediğini söyledi.

 

‘Binlerce Suriyeli sırada’

Türkiye’ye karısı ve üç çocuğuyla gelen Seryah Hammude “Türkiye kardeş ülke. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi. Karısı ve altı çocuğuyla sınırı geçen Muhammed Simeydo da “Türkiye’ye sığınmak isteyen binlerce Suriye vatandaşı var. Suriye’de insanlar katlediliyor. Güvenlik güçleri zor kullanıyor. Bu nedenle evimizi terk etmek zorunda kaldık” diye konuştu.

 urfa olay



1263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası