• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam654
Toplam Ziyaret12913262

İSRAİL YÖNETİMİ, HAMAS'I TEHDİT ETTİ!

 

 

 

      Hamas ile Fetih arasında Kahire'de anlaşma sağlandığına dair haberin duyulmasından kısa bir süre sonra açıklama yapan Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, Mahmud Abbas'ın Ramallah yönetiminin barış konusunda kendileriyle Hamas arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

      Siyonist işgal ordusu radyosu, dün konuyla ilgili haberinde Netanyahu'nun şu sözlerine yer verdi: “Ramallah yönetiminin iki ip üzerinde oynaması doğru değildir. Barış anlaşması yaptığı Hamas hareketi açıktan açığa İsrail'i yok edeceğini ifade etmekte ve güneye füze atmayı sürdürmektedir. İddia edilen anlaşma Ramallah yönetiminin zayıf olduğunu gösteriyor. Diğer yandan bu anlaşma Hamas'ın Batı Yaka'yı ele geçirme ihtimalini de gösteriyor.”

      İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de , El Fetih ile Hamas'ın uzlaşma yolunda anlaşmasını bir "hata" olarak değerlendirdi ve bu anlaşmanın, "bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını da engelleyebileceğini" öne sürdü. Peres, gelecek hafta çarşamba günü nihai imzanın atılması beklenen anlaşmayı değerlendirirken, "kurucularndan birinin terör örgütü olacağı bir ülkenin oluşumuna dünyanın destek veremeyeceği" görüşünü dile getirdi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise muhtemel Filistin ulusal birlik hükümetine koalisyondan olumlu, ancak şartlı yaklaşan ilk isim oldu. Barak, planlanan ulusal birlik hükümeti terörü reddeder ve İsrail'i tanırsa, İsrail'in de bu hükümetle müzakereler yapması gerektiğini belirtti.

ABD, HAMAS'SIZ BİR YÖNETİM İSTİYOR
       Anlaşmayı soğuk karşılayan terör rejiminin ana hamisi Barack Obama başkanlığındaki Amerika yönetimi ise, Ortadoğu Dörtlüsü'nün daha önce dayattığı, Hamas'ın ise kesinlikle reddettiği “kurulacak Filistin hükümetinin daha önceki anlaşmaları kabul etmesi ve İsrail'in hayatta kalma hakkına saygı göstermesi” şartını tekrarladı. 

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN DESTEK
       Anlaşmayı olumlu bulan direniş grupları da, bu anlaşmayla Filistin halkının yaşadığı sıkıntının son bulacağını, işgale karşı iç cephenin güç kazanacağını ve Filistin halkını korumaya çalışan direnişi de muhafaza edeceğini belirtti. İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte şunları söyledi: “Filistin barışı konusunda bu kadar hızlı ve önemli bir adımın atılması bizi sevindirdi. İç bölünmeyi sona erdirmek için ortaya konan çabaları takdirle karşılıyoruz.” Filistin Halk Cephesi Siyasi Birim üyesi Dr. Rabah Mehna da anlaşmayı olumlu bulduklarını belirterek, atılan adımın çok önemli oluğunu ve bu adımın iç bölünmeyi tamamıyla sonlandırmaya yardımcı olmasını temenni ettiklerini söyledi.


haber vaktim



1370 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası