• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam838
Toplam Ziyaret12913446

Kısa adı vistop olan Viranşehir Sivil Toplum Platformu kutlu doğum

 

 

        Kısa adı vistop olan Viranşehir Sivil Toplum Platformu kutlu doğum haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Kapalı spor salonunda yapılan etkinliğe birçok davetli katıldı. Geceye İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Celalettin Sayan, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Mahmut Eren’in katıldı. Konuşmacı olarak katılan Tahir Ünverdi hoca Peygamberimizin(SAV) hayatından kesitler sundu. İlahi Sanatçısı Mahmut Durgan okuduğu ilahi parçalarla halkı manevi iklime götürdü. Gecenin açılış konuşmasını yapan Vistop Başkanı Ahmet Bilen’’Bugün aralarında Memur Sen Konfederasyonu temsilcilikleri, dernekler, meslek odaları gibi 23 Sivil Toplum Kuruluşunun gönüllü katılımı ile oluşan Viranşehir Sivil Toplum Platformu olarak huzurlarınızdayız. VİSTOP sorumluluk bilinci içerisinde sadece ilçemizde değil ulusal alanda da meydana gelen gelişmeleri yakından takip eden ve gerekli adımları atan bir platformdur. Bugüne kadar; İl olmak için tüm yeterliliğe sahip ilçemizin il olması isteğini ilk defa yüksek sesle duyurmuş, ulusal anlamda başlatılan imza kampanyaları ve festivallerle somut adımlar atmıştır.

     Bu etkinliği, uzun uğraşlar sonucunda belediyeden aldığımız izinle kültür merkezinde yapmayı planlıyorduk ve etkinliğimizin kültür merkezinde yapılacağı duyurusunu da halka dağıttığımız el ilanlarıyla duyurmuştuk. Ancak etkinliğimizin başlama saatinden 24 saat önce belediye tarafından bize iletilen bir telefon haberi üzerine etkinliği kültür merkezinde yapamayacağımız bizlere bildirildi. Aziz misafirler, kültür merkezine harcanan her bir kuruş, devlet tarafından Viranşehir halkına gönderilen paralarla yapılmıştır. Ancak gelin görün ki, konu Allah olunca konu Peygamber olunca, kültür merkezinin kullanımı konusunda sıkıntılar çıkarıyorlar. Kamunun ortak malı olan kültür merkezini kendi tekellerinde gören zihniyetin beyhude çabalarını görmenizi ve bakış tarzınızı buna göre belirlemenizi sizlerin takdirlerine bırakıyoruz. Toplumumuzu ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklayacak bir yerel yönetim özlemimizi de buradan iletmek istiyoruz. Burada bizleri yarı yolda bırakmayarak Kapalı Spor salonunu halkın etkinliklerine açan Kaymakamımıza da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz’’dedi. Gecede gösterimde yer alan semazen gösterisi halk tarafından büyük beğeni topladı.

           



2427 kez okundu

Yorumlar

Halka Kapalı Kültür Merkezi     28/04/2011 17:23

Bu yaşanan olayı bir anlık olaymış gibi görüp; bu kanal üzerine yorum yapan Şeyhmus ve Murat Bey. Bu olay bardağı taşıran damla olduğu için(Son değil çünkü) dillendi. Yıllardır belli Sivil Toplum Kuruluşlarına kullandırtılmayan, halka hizmet için yapılan, kültür merkezi halka kapatılmıştır. Bu sıkıntıyı yaşayan sadece biz miyiz? Hayır! Göreceksiniz ki aynı sorunlarla karşılaşan diğer sivil toplum kuruluşları da bunu artık dillendireceklerdir. Bırakın kültür merkezinin kullanımını, makbuz keserek yapılmasını istediğimiz anonslar bile yapılmamıştır. Şimdi soruyorum size bunları söylemek dini siyasete alet etmek midir yoksa sizin yaptığınız din düşmanlığı mıdır? Vicdanımıza seslenen şeyhmus bey bir baş için olan iki elinizi vicdanınıza götürün ve bir daha sorun kendinize gerçek nedir.
Misafir - neye düşmansınız vicdanınızı yoklayın ve gerçeği söyleyin

Kültür merkezi?     28/04/2011 13:10

Şeyhmus beye soruyorum, Bediüzzamanı anma programı yıllarca kültür merkezinde yapılıyordu ancak bu yıl neden izin verilmedi? geçen yıl da zor bela izin veridi. emir sizin gibilere geçtiğinden problem başladı.
Misafir - Vatandaş

     26/04/2011 20:23

insanların dini duygularını istismar edenleri halkımız çok iyibiliyor. ''dini istismar etmek' tabirini, dinine bağlı insanları karalamak için kullanmak pek de doğru bir tavır değildir.
Misafir - vatandaş

önyargısız yaklaşım.     26/04/2011 20:25

Bu konuyu gündeme getirmemizin önyargı ile bir alakası olmadığını belirtelim öncelikle. Talepte bulunacakken bile tereddüd edilen bir durumda görmek bir yeri olumsuzlanma için yeterlidir bence. Şimdiye kadar defalarca farklı STK ların taleplerinin benzer gerekçelerle hatta direkt olarak bazı amaçlar için kullanılacaksa verilmeyeceğinin bildirilmesi şeklinde net tavırlarla nasıl bir tutum içerisinde olduklarını bildiğimiz bir kurum malesef. bu haklı tepkinin bir şekilde bilinmesi gerektiği şeklindeki bir duyarlılığın işareti olarak değerlendirilmesini umuyoruz bu serzenişimizin.
Misafir - VİSTOP

haber hk     26/04/2011 17:25

öncelikle açıklama yapan ahmet hoca'nın insaflı olmasını beklerdim. Salon konusunda şu ana kadar müftülükl dahil, hiç bir kimseye sorun çıkarmadık. Ancak şu an dahi bozuk olan ses sistemimiz ve enerji kanallarımızda bir arıza yaşandı. Bunu arkadaşlara ilettik. Ancak anlaşılan arakdaşlar ikna olmamış. Peki sormak istiyorum. Müftülüğe, milli eğitime salon vermiyor muyuz?. Müftülük nerde Kutlu Doğum Haftası Kutladı sormak istiyopruz. Lütfen biraz vijdan sahibi olun. Belediyeyi beğenmemk zorunda değilsiniz. Bir emek örgütünün temsilcisi olarak salonun neden iptal edildiğini de söylemeliydiyniz? Meseleyi başka yerlere taşımak inançlı olan insanlara yakışmaz, günahların da en büyüğüdür... Salonu neden vermediğimiz ortadayken, farklı yorumlarda bulunmak ve Allah adına bazı değerleri kullanmak en başta islami değerlere sahip insanlara yakışmaz...slmlar, dostlıkla
Misafir - şeyhmus çakırtaş

siyaset için yalan     26/04/2011 13:01

Yani Vistop dini nasıl siyasete ettiğini çok açık belli ediyor. kültür merkezi özerktir. kimsenin de tekelinde değildir. Eğer amaç kutlu doğum haftası ise zaten müftülük yaptı. eğer kültür merkezi kutlamaya karşı olsaydı müftülüğe de vermezdi. artık bu halkı din ile kandırmayı terkedin.
Misafir - murat

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası