• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam420
Toplam Ziyaret12902764

Kısa adı Vistop olan Viranşehir Sivil Tolum platformu son YSK kararı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Vistop’un basın açıklaması şöyle;

Viranşehir Sivil Toplum Platformu

 

KAMUOYUNA DUYURULUR

 

 

    Yaklaşan seçimler öncesinde bağımsız adayların adaylıklarını veto eden YSK’ nın bu kararının, olumlu bir atmosferde geçmesi gereken seçim sürecine bir müdahale niteliğinde olduğu herkesin malumudur. Kendi meşruiyeti bile tartışmalı iken verdiği kararlar her zaman her kesimin tepkisini çekmiştir. Yüksek Seçim Kurulu, Yüksek yasakların verildiği bir kurum haline dönüştürülmemelidir. Bu kararın verilmesinde bölgenin hassas dinamikleri dikkate alınmamıştır. Şiddet içerikli bir kararın şiddeti doğuracağı unutulmamalıdır. Demokratik taleplerin parlamentoda yansıtılmasının ve çözüm odaklı bir siyasetin geliştirilmesinin önünün açılması bir zorunluluktur.

 

    Demokrasi ve Kürt sorununun barışçıl yollardan çözüm çabalarının bağrına bir hançer saplanmıştır. Bu hançeri YSK saplamıştır. Bu, herhangi bir basit karar değil. Ülkenin yakın geleceğini karartma sonucu doğuracak, siyasi nitelikte bir karar.

   Karar gerekçesinin, geçmiş mahkumiyetler olduğu ileri sürülüyor. Nasıl şey bu? Karara konu olanlardan ikisi zaten milletvekili. 2007’de milletvekili seçilmiş, gelmişler. Geçmiş mahkumiyetler gerekçesiyle, 2011 yılında seçimlere girmeleri nasıl engellenebilir? Nasıl “hukuki” olabilir böyle bir karar?

     Düşünebiliyor musunuz, “darbecilik” iddiası ile Ergenekon davasından tutuklu ve sanık bulunan isimler, aday olabiliyor ama  bağımsız adaylar engellemelere maruz kalmaktadır.

     Bu ülkenin demokratik vicdanının kabul edebileceği bir şey mi bu? Bin dereden mevzuat açıklaması getirseniz, kabul edilmez. Vicdanlarda mahkum olan hiçbir hükmün hukuki değeri de olamaz.

     YSK'nın kararının hukuki eleştirisini yapacak değiliz. Kara kaplı defterden böyle sonuçlar çıkıyor demek ki... Ve bizler de bir kez daha hukukun siyasete karşı tuzak kurması gibi bir durumla karşı karşıya kalıyoruz.

    Hukukla siyasetin, hukukla demokrasinin, hukukla bir ülkenin çıkarlarının karşı karşıya geldiği her noktada bir durup düşünülmeli: Hukuku toplumlar yapar; siyasi temsilcileri aracılığıyla yapar. Toplum olarak huzur içinde bir arada yaşayabilmek için; adalete dayanan bir toplum kurmak için yapar. Ama o hukuk dönüp o toplumun huzurunu ve barışını provoke eder hale geliyorsa, toplumun adalet duygularını rencide edici kurallar dayatıyorsa, burada bir terslik var demektir.

    Sonuç olarak verilen bu siyasi kararın bir an önce geri çekilmesi ve demokratikleşen Türkiye’ye yeni bir yaftanın vurulmamasını istiyoruz. YSK’nın bu demokratik açılım sürecinin önünü tıkayacak ve iç çatışmaya zemin hazırlayacak bir karar olup, bu tutumun ve bu tutuma karşı gösterilen anti demokratik tepkiyi de yanlış buluyoruz.



1524 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası