• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam282
Toplam Ziyaret12914316

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu'nun Avukatı "Hakkımızı Arayacağız"

09/10/2023

.


 

BASIN AÇIKLAMASI

         Son günlerde Müvekkilim, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU hakkında medyada çıkan asılsız haber ve sosyal medya paylaşımları ile hatalı bir algı oluşturulduğu görülmüştür. Kişilerin ifade özgürlüğü kapsamından herkesi eleştirme hakkı bulunmaktadır. Müvekkilimiz bu hakkın sonuna kadar kullanılmasından yanadır.

         Kendisi ile ilgili ifadelerin yalan olmasına, itibarına yönelmesine rağmen hoşgörülü davranma yolunu seçmiştir.  Ancak bir kesim haber ve paylaşımların inat ve ısrarla devam eden ve hiçbir gerçekliğe dayanmayan olguları esas alarak giriştiği hakaret, iftira ve tehdit boyutuna ulaşan ifadeler sebebiyle hukuki sürecin başlatılması zarureti doğmuştur.

         Müvekkilim Sultanoğlu, 2012-2017 yılları arasında Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır. 2014 yılında sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ve ailesi ile birlikte katıldığı bir etkinlik anında kucağında ve yanında 3,5 ve 13 yaşlarında olan oğulları ile çekilen bir fotoğraf üzerinden adeta “yargısız infaz” ile müvekkilimiz hakkında toplumsal ve ahlaki değerlerimiz ile bağdaşmayan birçok haber, paylaşım ve yoruma konu edilmiştir.

         Bu dönemde yaşanan menfur olay öncesinde kendisine ulaşan bir şikâyet veya anormallik gözlenmediği yapılan idari soruşturma da tespit altına alınmıştır. Yine bu konuda herhangi bir suçtan dolayı da ceza almış değildir. Müvekkilimizin yaşanan menfur vakanın failiymiş gibi gösterilmesi tam anlamıyla itibar cellatlığıdır. Bilineceği üzere olayın failleri ve sorumluları hakkında ceza yargılaması yapılmış ceza almışlardır. Millî Eğitim Bakanlığı konuyu soruşturmuş kusurlu olanlar ile ilgili gerekli iş ve işlemleri yapmıştır.

         Hakkında atamaya engel hukuki bir sorun bulunmayan ve hukuki olarak masum olan müvekkilimizin; kamuoyunda suçlu, fail ve sorumlu gibi yaftalanmasının hukuk ve ahlak ile bağdaşır bir durumu yoktur. Sessizliğine rağmen artan ve orantısız biçimde yükselen bu itibar cellatlarının ifadeleri ile hukuki yönden mücadele etmek gerekmiştir.

         Yaptıkları paylaşımlar ile eğitim camiamızın ve öğrencilerimizin motivasyonunu etkileyen bu kimselerin müvekkilimizin sorumlu olmadığını iyi bildikleri halde takındıkları bu tutum başta Şanlıurfalılara zarar vermektedir.

         Buna göre, toplumun bu asılsız haber ve paylaşımlara itibar etmemesi gerekmektedir. Şu ana kadar ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını değerlendirdiğimiz 27 adet sosyal medya paylaşımı ve hesap sahipleri hakkında Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

         Tarama faaliyetlerimiz devam etmekte olup süreç aktif biçimde takip edilmektedir. Müvekkilimiz yapıcı eleştiri ve katkılara sonuna kadar açıktır. Bu bakış açısına sahip olanların yaptıkları paylaşımları dikkatle okumakta ve değerlendirmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

Asım SULTANOĞLU

          Avukat

İbrahim Halil TOPRAK

643 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası