• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam190
Toplam Ziyaret12914224

VALİ ŞILDAK'TAN KURUMLARA İHALE İLANI UYARISI

03/10/2023

.


Şanlıurfa Valisi Şıldak’dan Kurumlara Resmi İlan Genelgesi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 02.10.2023 tarihinde yayınladığı” İhale ve Alımlar”  ile ilgili genelge yayınladı.

Şanlıurfa Valilisi Hasan Şıldak, yerel yönetimlerin de aralarında bulunduğu tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin kanun hükümlerine göre yapılmasına ilişkin genelge yayımlandı.

Vali Şıldak,” Kurumların doğrudan temin yöntemini çok sık kullandıkları yönünde bilgiler ulaşmakta olup ihalelerde tercih edilecek birinci yöntem, Açık İhale usulüdür. Kanun yararının zaruri kıldığı istisnai durumlar hariç diğer yöntemler kullanılmayacaktır.

 Mevzuat izin vermiş olsa dahi, zaruri durumlar müstesna doğrudan temin yöntemi ilk tercih olarak uygulanmamalıdır. Kanunun belirlediği %10’luk sınır, işin kalemler, adet ve gruplara bölmek suretiyle doğrudan temin yöntemi tercih edilmeyecektir.

 Kurum amirleri, harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin gerekli dikkat ve özeni göstermeleri, mal ve hizmet alımı ile yapım işlerinde işlemleri birebir takip ve kontrol etmeleri, mevzuata aykırı uygulamaların sorumluluk doğuracağı hususunda; Bilgilerini ve gereğini rica ederim”dedi.

Vali Hasan Şıldak, genelge ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “

4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 5’nci maddesi ile İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur. Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri bir arada ihale edilemez. Eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal ve hizmet alımları ile yapım işleri kısımlara bölünemez.

        Kanunun 18’nci maddesi ile ihale usulleri belirlenmiş olup, Bunlar;

        ­ Açık İhale Usulü,

        ­ Belirli İstekliler Arasında İhale Usulü,

        ­ Pazarlık Usulüdür.

Bu kanuna göre yapılacak ihalelerde açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü temel usullerdir.

Kanunun 22‘nci maddesi ile öngörülen, Doğrudan Temin bir ihale usulü olmayıp, kanunda belirtilen işlerin ve eşik değerin altında kalan işlerdir.

Kanunun 62’nci maddesi (ı) bendinde; bu kanunun 21 ve 22'nci maddelerindeki parasal limitler dâhilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin %10’nu aşamaz denilmektedir.

Açık ihale usulü ile temini gereken ihtiyacın, Kanunun 22’nci maddesinin (d) bendi için öngörülen parasal sınırlar altında kalacak şekilde, adet bazında veya aynı ihale konusu içinde yer alabilecek nitelikteki mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin, kalemlere ve gruplara bölünmek suretiyle, Kanunun 22’nci maddesinin (d) bendine göre temini, 4734 sayılı Kanunun temel ilkelerine aykırılık teşkil ettiğinden, bu yönde uygulamaların sorumluluk doğuracağı hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kurumların doğrudan temin yöntemini çok sık kullandıkları yönünde bilgiler ulaşmakta olup ihalelerde tercih edilecek birinci yöntem, Açık İhale usulüdür. Kanun yararının zaruri kıldığı istisnai durumlar hariç diğer yöntemler kullanılmayacaktır.

Mevzuat izin vermiş olsa dahi, zaruri durumlar müstesna doğrudan temin yöntemi ilk tercih olarak uygulanmamalıdır.

Kanunun belirlediği %10’luk sınır, işin kalemler, adet ve gruplara bölmek suretiyle doğrudan temin yöntemi tercih edilmeyecektir.

Kurum amirleri, harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin gerekli dikkat ve özeni göstermeleri, mal ve hizmet alımı ile yapım işlerinde işlemleri birebir takip ve kontrol etmeleri, mevzuata aykırı uygulamaların sorumluluk doğuracağı hususunda;

 Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

678 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası