• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret12917559

33 Tır insani yardım’ın, 2 Tırı Şanlıurfa İhh'ya teslim edildi

17/02/2023

***

   Kuzey Irak'tan (Irak Kürdistanı'ndan) depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Türkiye ve Suriye’ye ulaştı. Irak Kürdistanı merkezli Hana, Bextewari ve Rabıta insani yardım kuruluşlarının depremzedeler için Kuzey Irak’ta topladıkları insani yardımları Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) öncülüğünde Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderdi.
   Kuzey Irak'tan (Irak Kürdistanı'ndan) gelen 33 Tır insani yardım’ın, 2 Tırı Şanlıurfa'ya, 2 Tırı Diyarbakır'a, 2 Tır Gaziantep'e, 1 Tır Malatya'ya ve 26 Tır'ı da yine İHH aracılığı ile Suriye'ye ulaştırıldı. Urfa’ya ulaşan iki Tır insani yardım Urfa İHH’ya teslim edildi.
ardımların İHH eliyle dağıtılmasını istediler.
   Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Türkiye Temsilcisi Lokman Baskaderi ve Yardımcısı Rebin Nasraddin’den oluşan bir heyet de Urfa’ya gelerek yardım tırları Şanlıurfa İHH’ya teslim ettiler. Heyet önce Şanlıurfa İHH’ya uğrayıp Irak Kürdistanı halkının taziye ve başsağlığı mesajlarını ilettiler. Baskederi, kardeş Türkiye ve Suriye halklarının deprem nedeniyle oluşan yaralarını kendi imkânları dâhilinde sarmak için geldiklerini, kürt, türk, arap bibi etnik ayrımları asla yapmaksızın mağdur olan tüm insanlara imkânları dâhilinde yardımcı olmak istediklerini ve Türkiye, Suriye halkının acılarını paylaştıklarını ifade ettiler. Müslümanların her daim Allah tarafından kardeş ilan edildiğini belirten Baskaderi kimsenin gücü bu kardeşliği bozmaya yetmeyecek dedi.
   Taziyeleri kabul eden İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, taziyelerinden ve yaptıkları bu anlamlı yardımlarından dolayı heyete ve Irak Kürdistanı halkına çok teşekkür etti. Bu büyük musibette kardeşlerimizi yanımızda görmek acılarımızı kısmen de olsa azaltıyor. Kardeşliğin gereğini yapan herkese teşekkür ederiz, Allah hepsinden razı olsun. Elhamdulillah, dünyanın her yerinden müslümanlar bizi arıyor, acılarımızı paylaşıyorlar ve yardımlarını gönderiyorlar. Bu vb musibetlerden ders çıkararak ümmet bilincini pekiştirmek ve hep diri tutmak lazım dedi.
217 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854
Hava Durumu
Saat
Site Haritası