• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret12916759

Yetkililerimize ve Halkımıza Çağrımızdır

28/10/2022

.


         Son dönemde Viranşehir’de yaşanan kavgalar ve bunun sonucu hayatını kaybeden-Yaralanan insanlarımızın durumu Viranşehir’de gergin bir atmosferin oluşmasına neden oldu. Sosyal yaşantımızı etkisi altına alan bu durum birçok insanımızın özellikle de geleceğimiz olan gençlerimizin üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor.

         Viranşehir Bizim Gazete olarak Bölgemizde yaşanan kan davalarının sona ermesi, bundan sonrası içinde yaşanmaması için her Aşiretten sözü dinlenen vatandaşlarımızın katılacağı Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın himayesinde uzman ekiplerden oluşan bir heyetin gelip ilçemizde gereken sosyolojik eğitimin verilmesini öneriyoruz.

         Yaşanan son olaylar ve ekonomik sıkıntı içine giren vatandaşların belini büken Faiz belası yüzünden birçok olayın yaşanmasına dur diyebilmek için bir çalıştayın düzenlenmesini öneriyoruz. Bu çalıştaya uzman isimler ile birlikte yerelde hizmet veren STK’ların ve Sözü dinlenen Kanaat Önderlerinin de katılmasını öneriyoruz.

         Eşlerin dul, çocukların yetim, kardeşlerin hapse girmemesi, Akrabaların katil olmaması, yuvaların dağılmaması ve ocakların sönmemesi için elinden bir şey geldiği halde bunu yapmayanda sorumludur anlayışının hakim olması için herkese görev düşüyor.

 MÜLKİ AMİRLER EL ATSIN

         Sosyal medya üzerinden birlik ve beraberlik çağrısı yapan siyasilerin, STK temsilcilerinin ve İlçe Müftülüğünün İlçe Kaymakamlığının inisiyatif almasını ve bu çağrıları yapanlar ile görüşüp bir yol haritasının oluşturulmasını öneriyoruz.

         Geleceğimiz olan gençlerimizin bu çalıştay da yer alıp onların görüşlerinin de alınmasını ve izlenecek yolun hep birlikte belirlenmesi için komple bir ekip çalışmasının oluşması için çaba gösterilmesini öneriyoruz. Öğretmenlerimizin ev ziyaretlerini sıklaştırıp aileler ile birebir diyalog kurmasını ve okul-veli-öğrenci üçgeni sistemini daha ciddi bir şekilde çalıştırmasını öneriyoruz.   

          Viranşehir ilçe müftülüğü bünyesinde oluşturulacak bir yol haritası ile vatandaşa sık sık Ayet ve Hadisler çerçevesinde bir Müslüman’ın sorumluluğu hatırlatılarak oluşabilecek kan davalarının önüne geçilmesini öneriyoruz. Bu çerçevede her imam görev yaptığı camilerin mahalle ve sokaklarında ikamet eden vatandaşlarla birebir temas kurup sık sık nasihatte bulunmasını öneriyoruz.

          Bugünden başlayarak söz konusu çalıştayın bir an önce yapılması ve yaşanan olayların kabullenmesinin sıradanlığını önlemek adına bir an önce adım atılmasını öneriyoruz. Viranşehir Bizim Gazete olarak daha önceden olduğu gibi sorumlu gazetecilik anlayışına devam edeceğimizi ve yapılmasını önerdiğimiz çalıştay esnasında üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyu önünde duyuruyoruz.

598 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
Saat
Site Haritası