• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam649
Toplam Ziyaret12913257

SEFERTEPE'YE 2. SEFER KAZILAR BAŞLADI (Video)

13/08/2022

.


         Geçen yıl keşif kazıları başlayan ve çok önemli tarihi kalıntılara ulaşılan Sefertepe kazı çalışmalarına tekrar başlandı. Göbeklitepe'ye benzerliği ile dikkat çeken Sefertepe'de kazı alanında incelemelerde bulunan Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel, kazı çalışmaları hakkında çalışmaların bilimsel danışmanlığını yapan Doç. Dr.  Emre Güldoğan'dan bilgi aldı.



         Viranşehir ilçesinin Eskikale Mahallesi’nde binlerce yıllık tarihe sahip olan Sefertepe, Taş Tepeler Projesi kapsamında bulunan ve kazı çalışmalarının devam ettiği 7 Taş Tepe arasında bulunuyor. Viranşehir Kaymakamlığı tarafından desteklenen Sefertepe arkeolojik kazı çalışmaları Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü'nün öncülüğünde ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi başkanlığında devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan’ın bilimsel danışmanlığını yaptığı Sefertepe'deki ilk kazı çalışmaları 2021 yılında başlamış ve 26 gün sürmüştü.

SEFERTEPE KAZILARINA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORUZ

         Sefertepe'de bu yıl başlayan kazıları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Şanlıurfa’nın binlerce yıllık tarihi miras ve medeniyet birikimine sahip olduğunu belirterek bu mirasın gün yüzüne çıkarılarak hakkettiği değeri alabilmesi için ilgili kurumların yoğun gayret sarf ettiğini kaydetti. Viranşehir'de bulunan Sefertepe'deki kazıların süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Viranşehir Kaymakamlığı olarak her türlü fedakarlığı yaptıklarını ifade eden Kaymakam Çengel: " Geçen yıl başlayan Sefertepe Arkeolojik kazıları bu yıl tekrar başladı. Kazı çalışmalarının ilk gününde yüzey çalışmaları yapılırken dahi buluntular elde edilmiş. Kazılar derinleştikçe çok daha önemli keşiflerin  elde edileceğine inanıyorum. Kazı ekiplerinin kalması ve kazı çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Sefertepe Kazıevi inşa çalışmalarımız devam ediyor. Kazı ekibimizi şuan kendi imkanlarımızla misafir ediyoruz. Sefertepe Kazıevi inşasına ve kazı ekibinin barınmasına Viranşehirli hemşerilerimizden de destek alıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin fedakarlıkları takdire şayan. Viranşehir ilçemiz Sefertepe ve Eyyüb Nebi gibi paha biçilmez değerlere sahip. İdaremiz ve vatandaşlarımızla birlikte değerlerimize sahip çıkacağız." dedi.

544 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası