• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam572
Toplam Ziyaret12913180

Gelmeyen İhale İlanları İçin Resmi Kurumlara Vali Ayhan’dan Genelge

06/08/2022

.


            Şanlıurfa’ya atandığı günden bu yana Şehit yakınları ve Gazilere büyük önem veren, gitmedik ilçe, ziyaret etmedik meslek erbabı, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmayan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan yerel basının feryadına da kulak tıkmayarak onlara sahip çıktı.

            Şanlıurfa’ya ataması ile birlikte her alanda yaptığı çalışma ile önce Şanlıurfa’nın büyük fotoğrafını çeken Vali Ayhan gördüğü eksiklikleri de yeri gelince anında müdahale ile sorunları gidermeye her zaman vatandaş odaklı çalışmaya önem verdiği gözlemleniyor. Bu çalışmalar ile daha öncede Sivas’ta Valilik görevini icra eden Vali Salih Ayhan tıpkı Sivaslıların gönlünde taht kurduğu gibi kısa zaman zarfında da Şanlıurfalı vatandaşların gönlünde taht kurmayı başardı.

            Son dönemde yerel basında yaşanan sıkıntıları da kendi sorunu olarak kabul eden Vali Ayhan ilk meslek gurubu toplantısını 23 Temmuzda Şanlıurfa Cumhuriyet tesislerinde yaptı. Basının önemine binaen ilk tercihini bundan yana kullandığını belirten Vali Ayhan Medya çalışmalarına önem verdiğine dikkat çekmiş oldu. O toplantıda gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü Fethi Güzelses gelmeyen ilanların kendilerine ciddi zarar verdiğini söylemiş Vali Ayhan ise bunun üzerinde duracaklarını söylemişti.

            Söz konusu toplantıda başta yerel basının karşılaştıkları sorunu dinleme fırsatı bulan Vali Salih Ayhan burada ilçelerin yerel basın çalışanlarının kendisine aktardığı ve son dönemde neredeyse bitmek üzere olan İhale ilanlarının gelmeyişinden duyduğu sorunlara duyarsız kalmayarak İlk genelgesini de verilmeyen ihale ilanları üzerine yaptı. Konu ile ilgili olarak Basın İlan Kurumu Müdürü Rıza Kara’dan da bilgi alan Vali Ayhan Konunun ciddiyetine vurgu yapılan genelge hazırlatarak son dönemde artan doğrudan alımların üzerine dikkat çekildi. 4734 sayılı İhale Kanununun 60. Maddesine göre de Görevlilerin Cezai sorumluluğu üzerine de hatırlatma yapıldı.

            Genelgenin son paragrafında ise “ İlimiz genelinde’ Doğrudan temin’ usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak yada alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, kamu ihale kanununda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatini en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası iptallerin önüne geçilmesini önemle rica ederim” denildi. 

            Yatırım İzleme Komisyonunun çalışmaları dikkatle izlenmesi beklenen Şanlıurfa, ekonomik potansiyeline paralel olarak yatırım ihalelerinin de Basın İlan Kurumu üzerinden ve yerel gazetelerde yayınlatması bekleniyor. Şanlıurfa Valiliği tarafından yayınlanan genelge sonrası doğrudan alım ihalelerinin doruğa ulaştığı bu dönemde ihalelerin geniş çaplı kitleye ulaşması ve kamu yararının gözetilmesi için Resmi Kurumların buna azami bir şekilde dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

            Yayınlanan genelge sonrası Şanlıurfa merkez ve ilçelerde hizmet veren Yerel Basın Mensupları Vali Salih Ayhan’a şükranlarını ilettiler.    

461 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası