• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam290
Toplam Ziyaret12903067

Dünyada Sayılı Doktorun Yaptığı Operasyon, Artık Şanlıurfa’da Yapılıyor

18/07/2022

.


         Şanlıurfa Plastik ve El Cerrahisi branşında Servisi, yıllarca elleri kapalı olduğu için ellerini kullanamayan kelebek hastalarının tedavisinde merkez olma yolunda büyük adımlarla ilerliyor.

         Genellikle genetik olarak gelişen kelebek hastalığı, doğumda veya yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkıyor. Çocuk yaşlarda hastalığının farkında olmayan hastaların iki eli de belli bir süre sonra kapanıyor.  Ellerini kullanamayan kelebek hastaları, hiçbir ihtiyacını tek başına gerçekleştiremez duruma geliyor. Ellerini kullanamadığı için kendi isteklerini başka kişilerin yardımı ile yapmak zorunda kalan hastalar, bir gün ellerini kullanabilmenin umuduyla yaşıyorlar.

         Şanlıurfa’da görev yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Abdülkadir Calavul, kelebek hastalarının umudu oldu.

         Kelebek hastalarına başarılı operasyonlar gerçekleştiren Op. Dr. Abdülkadir Calavul, yaptığı operasyonlarla Şanlıurfa’yı sağlık alanında dünya gündemine de getirmeyi başardı. Aslen Şanlıurfalı olan Op. Dr. Abdülkadir Calavul kendi memleketinde bu kutsal görevi yaparak ülkemizin farklı bölgelerinden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

         Yurt dışında nadir doktorların gerçekleştirdiği ve çok maliyetli olan kelebek hastalarının hayallerini gerçekleştiriyor. İmkânsızlıklardan dolayı yurt dışına gidemeyen hastalar, şimdi Şanlıurfa’da görev yapan Op. Dr. Abdülkadir Calavul’un başarılı operasyonu ile normal hayatlarına devam ediyor.

         100’ün üzerinde kelebek hastasının ellerini açtığını belirten Uzman Op. Dr. Abdülkadir Calavul; “Bu ameliyatı Ülkemizde sadece ben ve Türkiye’de ilk yüz nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Özkan yapmaktayız. Geçen hafta Kuveyt’ten bir hastamız geldi. Ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ve ellerini açtık. Böyle büyük operasyonları Şanlıurfa’da yaparak ilimizin sağlık turizmini de geliştireceğiz” diye konuştu.

369 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası