• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret12908999

Viranşehir'de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi

16/07/2022

.


        15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.

        15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamda ilk olarak Kışla Camii'nde aziz şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevled-i Şerif okutuldu. Okunan mevlidin ardından Kaymakam Önder Çengel, Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ilçe protokolü ile birlikte Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek 15 Temmuz gazileri, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kaymakam Çengel ve beraberindeki heyet 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Temalı Karma Resim ve Fotoğraf Sergisi'ni ziyaret etti.

        Gündüz yapılan programın ardından saat 20:00'de Viranşehir Kaymakamlığı Tören Alanında15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri devam etti. Düzenlen programa İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Garnizon Komutan v. Yarbay Mehmet Köpüklü, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, ilçe protokolü, kamu kurum amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Program İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyid Mücahid Denel, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Kaymakamı Önder Çengel ve Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı birer konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir ve ilelebet payidar kalacaktır.

        Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel yaptığı konuşmada tarihimizde sayısız zaferlerle birlikte zor süreçlerin de olduğunu belirterek bu sor süreçleri aziz milletimizin iman gücü ve vatan aşkı ile aştığını kaydetti. Kaymakam Çengel konuşmasının devamda: "  Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 2016 yılının 15 Temmuz gecesi devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alan FETÖ’nün darbe teşebbüsüne karşı aziz milletimiz unutulmaz bir kahramanlık destanı yazmıştır.

        15 Temmuz Destanının kahramanı aziz milletimizin her bir ferdidir. Birlik ve bütünlüğümüze kast etmeye çalışan hain odaklar ve onların sinsi planları aziz milletimizin iman gücü ve vatan aşkı karşısında alaşağı olmuştur. 15 Temmuz; milli iradenin, cesaretin, dik duruşun ve vatan aşkının hainlerin planlarına üstün geldiği büyük bir demokrasi zaferi olmuştur.

        Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Viranşehirli Hemşerilerimiz de o gece; vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete  göstermiştir.

        15 Temmuz gecesi devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimiz FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütleri başta olmak üzere ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara önemli bir mesaj vermiştir: 'Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir ve ilelebet payidar kalacaktır.'" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından program 15 Temmuz konulu şiirlerin okunması, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterisi ile devam etti.

15 Temmuzda şehit edilen 249 vatandaşımız için okunan hatim duasının ardından saatlerin gece yarısını gösterdiği 00:13'te ise tüm camilerden yankılanan selalar ile tutulan Demokrasi Nöbeti ile anma etkinlikleri devam etti.

367 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası