• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam515
Toplam Ziyaret12909849

ELGÜN’E (ATŞANE’YE) BARIŞ ÇOK YAKIŞTI (Görüntülü)

20/06/2022

.


         Kısa bir zaman öncesinde Elgün (Atşane) köyünde Şımıta aşiretine mensup Vatan ve Tart aileleri arasında bir kişinin yaşamını yitirmesiyle başlayan kan davası kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı.

         Kanaat Önderleri Celalettin Sayan, İbrahim Batur, Halil Yumurta, Hali Koç, Şinet Kete, İbrahim Direk, Ali Direk, Abdurrezak Yıldız, Mehmet Çınarcı, Mehmet Sungar, Mehmet Emin Öztürk’ün araya girmesiyle yapılan barış törenine imam Adi Dağ Hocanın Kur'an'ı Kerimden sureler, dualar okunmasıyla başladı barış yemeği başladı.



         İlçeye bağlı Elgün Mahallesinde düzenlenen barış yemeğine, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye başkanı Salih Ekinci, Ak parti Viranşehir ilçe başkanı Ali Tekin, ilçe müftüsü Mahmut Kaya, Çevre İl ve İlçelerden misafirler ve çok sayıda davetli katıldı. Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Tekin barış töreninde birer konuşma yaparak barış atılan adımdan dolayı her iki aileye teşekkür ederken emeği geçenleri de kutladılar. İlçe Müftüsü Mahmut Kaya “Müslümanlar Ancak Kardeştir” Ayeti ışığında kardeşler arasında ki manevi bağa vurgu yaptı.

         Kan davası İçin arabuluculuk yapan kanaat önderlerini temsilen konuşan Celalettin SAYAN; “bir daha görmek, yaşamak istemediğimiz üzücü bir olay yaşandı. Bugün burada bunun en güzel örneklerinden biri için bir araya geldik. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf eden Başta ilçe Kaymakamımız Önder Çengel beyfendi olmak üzere Kanaat önderleri Hemşehrilerime Teşekkür ediyorum” Dedi.

592 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası