• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam333
Toplam Ziyaret12916859

"BEN OLSAYDIM" TEMALI BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILDI

04/04/2022

.


        Viranşehir Kaymakamlığı koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik “Ben Olsaydım” teması altında ele alınan ve ilçemizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay’ı sona erdi. 

        Viranşehir Kaymakamlığı Konferans Salonunda  gerçekleştirilen Çalıştaya Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İŞKUR Müdürü Bilgin Öztunç kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

        Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Önder Çengel, benzer çalıştayların 81 ilde gerçekleştirildiğini belirterek: " İçişleri Bakanlığımız uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye ayrı bir önem vermekte, bu kapsamda ülke genelinde çeşitli bağımlılıklara yönelik, çok yönlü politikalar, programlar, projeler ve eylem planları geliştirilmektedir. 81 ilde düzenlen "Ben Olsaydım" temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştaylarından alınacak sonuçlar belki de ilerde Bakanlığın politikası haline gelecektir. Bu Çalıştayımız da bağımlılıkların sebebini, olumsuz etkilerini, önleyici tedbirleri ve tedavi yöntemlerini bilimsel bir yaklaşımla ele alması bakımından oldukça önemlidir. Bu vesilesiyle başta İlçe Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere, çalışmaya katkı sunan tüm kurum ve STK’lar ile konuşmacılara teşekkür ediyorum.” dedi.

        İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Çalıştayın süreci ve işleyişine ilişkin yapılan sunumun ardından, Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden teşkil edilen “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Çalışma Grubu”, “Tütün İl Mücadele Çalışma Grubu”, “Alkol ile Mücadele Çalışma Grubu”, “Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Grubu ”, çalışma grupları oluşturuldu. İki gün süren Çalıştayda her bir bağımlılık türü yarım gün süren oturumlarda her bir konu başlığı ele alınarak değerlendirmeler yapıldı. Çalıştayda çalışma grupları toplumda ve bireylerin hayatında olumsuz etkiler bırakan bağımlılıkla mücadelenin daha etkili bir biçimde yürütülmesi için sorun alanları tespit edilerek bu sorun alanlarına yönelik çözüm önerileri katılımcılar tarafından geliştirilecek.

        Çalıştay ile birlikte bağımlılıkla mücadele kapsamında sorunların tespitin yapılması, önleyici tedbirler kapsamında kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik önleyici ve tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgeler yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalışmaların belirlenmesi, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak  "Ben Olsaydım" yaklaşımı ile çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

        Çalıştayda; Tüm kamu kurumları ve STK'ların her bir bağımlılık türünde mücadele komisyonları ve bağımlılık ile mücadele alanında tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması, maddeden arınan kişiler için İŞKUR tarafından ulusal istihdam programları oluşturulması, bağımlılık alanında ilgili kamu kurumlarının entegre olduğu bir mobil platform oluşturulması, risk oluşturan mahallelerde kültürel ve sportif faaliyetlerin artırılmasına yönelik etkinliklerin artırılması, bağımlılıkla mücadelede etkin rol alan  emniyet  ve kolluk görevlerinin ilgili birimlerde görevli personel sayısının artırılması, okul polisi uygulaması güvenlik görevlisi uygulamasının tüm ilçede bulunan okullara yayılması, bağımlılık alanında farkındalık eğitimleri için eğitici eğitimi başta olmak üzere etkin bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerine yönelik planlama yapılması gibi çözüm önerileri paydaş tüm kamu kurumları, STK’lar ve gönüllüler tarafından sunuldu.

        31 Mart-1 Nisan tarihleri arasında  Viranşehir İlçemizde gerçekleştirilen Çalıştay sonunda alınan kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek il, bölge  düzeyindeki çalıştaylarda ele alınacak ve ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecek.

359 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
Saat
Site Haritası