• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam51
Toplam Ziyaret12916203

Kaymakam Önder Çengel: "Madde Bağımlılığı İle Mücadelemizi Büyük Bir Azim ve Kararlılıkla Sürdüreceğ

13/03/2022

.


         Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel, “Uyuşturucu İle Mücadele” konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

         Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Polis memurlarınca verilen bilgilendirme konferansında; dinleyicilere sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler başta olmak üzere bağımlılık yapıcı maddelerin zararları anlatılarak bu maddeler ile mücadele kapsamında kanuni ve bireysel bazda yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi.

         İki seans şeklinde düzenlenen konferansın ikinci seansına katılan Kaymakam Çengel konferansta yaptığı konuşmada madde bağımlılığının toplumumuzu ve gençlerimizi tehdit eden önemli bir sorun olduğunu belirterek madde bağımlılığı ile mücadelede kararlılık mesajı verdi. Göreve geldiği günden beri madde bağımlılığı konusunda çok fazla şikayetle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel: " Madde bağımlılığı nedeni ile mağdur olmuş vatandaşlarımız bizlere ulaşarak 'Kaymakam Bey evladımızı kurtarın' diyerek taleplerini iletiyorlar. Mağdur ailelere çocuklarının maddeye bulaştığını öğrendikten sonra nasıl bir tutum içine girdiklerini sorduğumuzda ne yazık ki sağlıklı bir süreç işletemediklerine şahit olduk. Özellikle vatandaşlarımız ihbar mekanizmalarını işletemediklerini görüyoruz. Tehdit edilme endişesi başta olmak üzere çeşitli nedenlerle madde bağımlılığı vakaları ilgili kurumlara ulaşmıyor. Bu durum madde bağımlılığı ile mücadeleyi zayıflatmaktadır." dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE TOPYEKÜN MÜCADELE

         Kolluk kuvvetlerinin uyuşturucu madde satıcıları ile etkin bir mücadele yürüttüğünü kaydeden Kaymakam Önder Çengel, Şanlıurfa Valiliği'nin maiyetinde önümüzdeki haftadan itibaren mahalle muhtarları, imamlar, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu mahalle komisyonlarının işletilmeye başlaması ile madde bağımlılığı ve uyuşturucu madde satışına yönelik kapsamlı bir mücadele içine gireceklerini söyledi. Çocuklarımız ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korumayı amaçladıklarını ifade eden Kaymakam Çengel: " Uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz”  dedi.

         Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Polis memurlarına verilen bilgilendirme konferansından dolayı teşekkür eden Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

361 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu
Saat
Site Haritası