• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam80
Toplam Ziyaret12915128

Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. Yıldönümü Viranşehir’de Coşku ile Kutlandı

29/10/2021

.


            Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Viranşehir’de de coşkuyla kutlandı.

            28 Ekim Perşembe günü Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri 29 Ekim Cuma günü tören alanında yapılan resmi kutlamalarla devam etti.

            Hükümet Konağı önündeki tören alanında düzenlenen kutlamalara Kaymakamımız Önder Çengel, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Yasin Topal, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay, kurum amir ve müdürleri, mecliste grubu bulunan ve bulunmayan ilçe siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, şehit aileleri ve gaziler, okul müdürleri, öğrenciler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

            Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam eden programda İlçe  Kaymakamı Önder Çengel günün anlam ve önemini ile ilgili halka hitapta bulundu.

            Kaymakam Çengel, konuşmasında Cumhuriyetin ilanının önemine vurgu yaparak; “Aziz milletimizin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü büyük bir heyecanla ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde dünyada eşine az rastlanır bir şekilde, necip milletimizin dişiyle, tırnağıyla kazandığı büyük zafer 29 Ekim 1923 yılında cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmış, devletimiz muasır medeniyetler arasındaki yerini almıştır. Cumhuriyetin ilan edilmesi bir yönetim biçimi değişikliğinden öte tarihi insanlık tarihi ile eşit memduh Milletimizin yeniden doğuşu ve dünya sahnesinde yeniden en önde oluşunun müjdecisidir. Cumhuriyet herkesin devlet karşısında eşit haklara sahip olduğu, milli irade, demokrasi ve hukukun hâkim olduğu, Mustafa Kemal Atatürk’ ün özetlediği şekliyle “egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu” bir yönetim biçimidir. Cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından yapılan birçok devrim ve yenilikler sayesinde ülkemiz, aynı coğrafyayı paylaştığı ve bugün birçoğunun işgal, bölünme ve kargaşa içerisinde olduğu ülkelerden ayrılmış, ilkesel olarak hedeflenen muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda hızla ilerlemiştir. Dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet vb. hiçbir ayrım gözetmeksizin her vatandaşımız başta sosyal, siyasal, ekonomik, bürokratik haklar olmak üzere hayatın her alanında eşit ve özgür haklara sahiptir. Büyük bir gururla ve tazimle yâd ettiğimiz atalarımız, bizlere şehit kanlarıyla sulanmış bir vatan, büyük emeklerle kurulmuş bir devlet ve aynı zamanda tüm dünyaya örnek olacak bir mücadeleyi miras bırakmışlardır.

Saygıdeğer büyüklerim, değerli kardeşlerim;

Cumhuriyetimizin ilanından bu günlere ülkemiz birçok badire atlatmış, içeride ve dışarıda devletimizin varlığına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin temel iradesi demokrasimize özetle Cumhuriyetimize karşı birçok saldırı ve müdahale başta milletimizin cesareti ve feraseti ile aziz şehitlerimiz ve değerli gazilerimiz sayesinde bertaraf edilmiştir.

Şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm saldırılara rağmen, güçlü bir şekilde dimdik ayaktadır.

Bugün bizlere düşen görev, ceddimizden aldığımız bu kutsal emaneti daha da ileri götürmek, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünü şiar edinerek devletine ve milletine sadakatle bağlı bireyler olarak tüm gücümüzle çalışmaktır.  İçinde bulunduğumuz coğrafya ve tarihin bizlere yüklediği sorumluluk gereği, hiçbir ayrım gözetmeksizin, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Unutmamalıyız ki güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti, aynı zamanda dünyanın birçok yerinde yaşayan tüm mağdur ve mazlum milletlerin de umududur, güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan, devlet, bayrak ve demokrasi uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi tazimle yad ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum." diye konuştu.

            Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler, halk oyunları ve Jimnastik gösterimi ile öğretmenlerden oluşan koro ekibi birbirinden güzel eserler seslendirdi.

            Daha sonra, Kaymakam Önder Çengel, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Yasin Topal, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay tarafından İlçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi.

460 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
Hava Durumu
Saat
Site Haritası