• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam251
Toplam Ziyaret12908392

DEDAŞ YAZIYOR VATANDAŞ FERYAT EDİYOR, SESLERİNİ DUYAN VAR MI?

17/09/2021

.


            Viranşehir’de son üç ayda Dedaş tarafından vatandaşa gönderilen faturalar el ve cep yakmaya devam ediyor.

            Son dönemde elektrik sisteminin yer altına alınması ile birlikte vatandaşa yansıyan elektrik faturaları katlanarak gelmeye başladı. Bu duruma adeta isyan adeta isyan eden vatandaşların itirazları da sonuçsuz kalıyor. Yapılan itirazların yüzde yüze yakını ret ediliyor.

            Bu durum karşısında bir çok vatandaş bu defa Cimer üzerinden sesini duyurmaya çalışıyor ama oradan da bir sonuç çıkmıyor. Adli makamlara şikayeti düşünün vatandaşların umudu tükenmek üzere. Bir vatandaşa 7 gün için kesilen ev elektrik faturası 397.70 TL tutarken Devlet memuru olan vatandaş ben bu elektriği yakmama rağmen bana bu faturayı göndermişler” diyerek adeta isyan ediyor.

            Bazı vatandaşlar sistemden dolayı gecikmeli 2 faturayı birlikte gönderen Dedaş’a ateş püskürüyor. Katlamalı fatura ile birlikte çifte fatura yükü vatandaşı ödemekte zorlayınca bu defa elektriği kesilen vatandaş açma kapama bedeli de ayrıca ödemek zorunda kalıyor.

            Viranşehir’de vatandaş ile hiçbir şekilde muhatap olmayan Dedaş yetkilileri gidin itiraz edin demekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışan vatandaş yetkililere bir türlü ulaşamıyor. Haber merkezimize ulaşan vatandaşlar bizlerden yardım talep ediyor ve bizde onların sesi olarak bu haberi hazırlayıp gündeme taşıyoruz. Çaresiz bir durumda kalan vatandaşlar Dedaş’a “Hakkımız Haram Olsun” diyerek Allah’a havale ediyorlar.

            Çaresiz kalan vatandaşlar siyasilerden, STK Başkanlarından ve Kanaat Önderlerinden kendilerine yardımcı olunması konusunda çağrılar yapmalarına rağmen henüz bu çağrılara cevap veren olmadı.  Vatandaşlar sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza bi duyurabilsek o mutlaka bu duruma el atar. Ayrıca kaçak olayı hemen hemen kalmadı. Viranşehir’de 16 merkez mahalle var ve bu mahallelerden 13’ünün elektriği yer altında. 2 mahallede çalışma devam ediyor ve kalan bir mahalle ki oda Viranşehir’in en küçük mahallesi. Dolayısıyla kaçak olayı neredeyse imkansız gibi. Buna rağmen her ay gelen fatura geçen yıllara nazaran 2 kat” dediler.

            Viranşehir Bizim Gazete olarak olayın ayrıntılı bir şekilde dışarı çıkarılan sayaçların vatandaştan habersiz bir şekilde monte edilmesi, sayaçların düzgün çalışıp çalışmadığı, alt yapı çalışması yapılırken bunun bedelinin vatandaştan çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda araştırma yapılması gerektiği yönünde kamuoyuna duyuruyor.

               

517 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası