• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam77
Toplam Ziyaret12917719

VİRANŞEHİR 15 TEMMUZ’U UNUTMADI

16/07/2021

.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. Yıl dönümünde bütün Türkiye'de olduğu gibi Viranşehir’de de çeşitli törenlerle anıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenledi.



 Program 15 Temmuz gazilerine ve ardından Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret ile başladı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve beraberlerindeki heyet Belediye Sergi Salonunda 15 Temmuz konulu resim sergisini ziyaret etti.

Gündüz yapılan programın ardından saat 20:00'de Viranşehir Hükümet Konağı tören alanında Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Yasin Topal, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Koç, ilçe protokolü, kamu kurum amir ve müdürleri ile vatandaşların katıldığı program İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyid Mücahid Denel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve İlçe Kaymakamı Ömer Dereci birer konuşma yaptılar.

 Milli tarihimizin vatanı için her türlü fedakarlığı yapan kahramanlarla dolu olduğuna dikkan çeken İlçe Kaymakam Ömer Dereci yaptığı konuşmada: " Bir şairimizin şiirinde geçen duasıdır: "Kahraman bekleyen yığınlarını, Kahramansız bırakma Allah'ım." Bizler şükrediyoruz. Bu topraklarda kahramanlar tarih boyunca hiç eksik olmamıştır. 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri de Rabbimizin bize ve vatanımıza bir lütfüdür. Bizim kahramanlarımız Kafkasya'da Şeyh Şamil, Haçlılara karşı Salaheddin Eyyubi, Malazgirt'de Alparslan, Milli Mücadele'de Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale'de Seyyid Onbaşı, 15 Temmuz'da Şanlı Türk Milleti, tüm saydıklarım tarihimizin birer kahramanlık örneğidir. En ön saftaki Kıbrıs gazilerimiz 1974 Kıbrıs Harekatı'nın kahramanlarıdır. Onlardan bir önceki nesli hatırladığımızda Çanakkale gazileri geliyor. Onların da dedeleri bu vatanın bölünmemesi için kahramanlık destanı yazmıştır. Mevlam bu topraklardan kahramanları hiç esirgememiştir. Sizler 15 Temmuz'daki hain darbe girişimde yüz binlerce insanla birlikte sahaları doldurdunuz. Hainlere bu toprakları dar ettiniz. Ve biz hala göğsümüzü gere gere bu toprakları böldürmeyeceğimizin sesi ve soluğuyuz. Bugün o hainlerin nerede olduğuna baktığımızda ihanetin ele başını Amerika'da görüyoruz. Hainlerin diğer kısmı Avrupa'da yaşıyor. 15 Temmuz destanı, kahraman milletimizin karşısında olan güruhun vatansız hainler olduğunu tescillemiştir. Bu şanlı direnişi gerçekleştiren Türk halkının karşısında saygı ile eğiliyorum. Allah'a sizler gibi bir millete bizleri yönetici kıldığı için hamd ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve sıhhat niyaz ediyorum. Türkiye geçilmez. Geçmişte atalarımızın Çanakkale'de gösterdiği gibi bizde bedenlerimizi çiğnetmeden vatan topraklarına hiçbir düşman ve haini geçirtmeyeceğiz. " ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından program 15 Temmuz konulu şiirlerin okunması, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programda 15 Temmuz gazilerine plaket takdim edilirken şiir okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 15 Temmuzda şehit edilen 251 vatandaşımız için okunan hatim duasının ardından saatlerin gece yarısını gösterdiği 00:13'te ise tüm camilerden yankılanan selalar ve tutulan Demokrasi Nöbeti ile anma etkinlikleri devam etti.

369 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854
Hava Durumu
Saat
Site Haritası