• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam314
Toplam Ziyaret12909648

VALİ ERİN’DEN YEREL BASINA BÜYÜK DESTEK

16/06/2021

.


            Şanlıurfa İlçeler Gazetesi Platformu Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanlığında son dönemde ciddi düşüş gösteren Resmi İlanların konusunu görüşmek üzere Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret ettiler.

            Ziyarette Cumhurbaşkanlığı İletişim Bölge Müdürü Erdoğan Güvel, Basın İlan Kurumu Müdürü Osman Bolluk, Valilik Basın Müdürü İbrahim Madenli, Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Siverek Gazeteleri temsilcisi Feyzi Donan, Viranşehir Bizim Gazete temsilcisi Fethi Güzelses, Suruç meşale gazetesi Galip Demir ve Suruç Doğuş Gazetesi temsilcisi Mehmet Öztürk  ile Bozova’nın sesi gazetesi temsilcisi Abdurrahman Elçi yer aldılar.

            Toplantıda en başta BİK Urfa Müdürü Osman Bolluk sunum yaparak 2015 yılından bu yana özellikle ilçeler bazında Resmi ilanlarda kademeli olarak düşüşlerin yaşandığını bu düşüşün son iki yılda rekor seviyelere ulaşarak bazı ilçelerde % 80 oranında olduğunu söyledi.  Son dönemde doğrudan alım oranında ciddi artışları tespit ettiklerini söyleyen Bolluk” Yılbaşından bu yana 70 ten fazla pazarlıklı (Doğrudan alım) ilanın olduğunu tespit ettik. Eğer bu ilanlar Yerel gazetelere Resmi İlan olarak verilseydi büyük bir destek olurdu” dedi.

            Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak” Sayın Müdürümüzün gösterdiği bilançoda İlçemiz yerel gazetelerin can damarı adeta kesilmiş olarak görülüyor. Bu ilanların gelmemesi bu sektörde çalışan ve emek veren bir çok işçiyi zor durumda bırakıyor. Sayın Valimizden bu konuda destek talep ediyoruz” dedi.

            Daha sonra söz alan İlçe gazete temsilcileri yaşanan mağduriyetleri anlatarak bu sorunun giderilmesi için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den yerel basına sahip çıkılmasını talep ettiler. Özellikle Pandemi Döneminde yaşanan sıkıntının iki kat olduğunu belirten Gazete temsilcileri gönderilmeyen Resmi İlanların gazetelerde yayınlanması için Vali Erinden Destek talep ettiler.

            Yapılan konuşmaları sabırla dinleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin” Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Ziyaretiniz bizi memnun etmiştir. Tüm gazeteci arkadaşlarımı dinledim.  Bu süreçte yaşadığınız sıkıntıların giderilmesi için sonuna kadar yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Doğrudan Alım konusunda tüm resmi kurumlarımız yazılı ve sözlü olarak uyarılacak. Çok düşük maliyetli olanlar hariç ( 5 Bin veya En Fazla 10 TL) doğrudan alım yapılmaması için gereken yapılacak.” Dedi.

            Vali Erin sözlerine devamla” Valilik olarak İlçe Gazetelerine bizlerde Yıllık abone olarak destek vereceğiz. Hiçbir resmi sıfatı olmayan kendini gazeteci diye lanse edenler denetim altına alınarak gereken işlem yapılacak.  Böylece vergi ve sigortasını yatıran, Basın Kartı sahibi gazetecilerin hakkını korumaya çalışacağız” dedi.

            Yaklaşık 40 dakika planlanan toplantı 1.5 saat sürdü. Toplantı sonrasında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ilgili memurlara gereken talimatı verdi. Toplu hatıra fotoğraf çekiminden sonra heyet Valilikten ayrıldı.

 

               

505 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası