• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam477
Toplam Ziyaret12903254

KIRIKÇI İLK BASIN TOPLANTISINDA DOBRA DOBRA KONUŞTU

15/03/2021

.


         AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilk basın toplantısını düzenledi. Kırıkçı, DEDAŞ sorunundan eğitime kadar birçok konuya değindi. Yılan hikayesine dönen şehir hastanesiyle ilgili de konuşan Kırıkçı, “Mart ayı içerisinde başlayacaklar” dedi.

         AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, göreve geldiğinden bu yana ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda göreve gelişinin ilk ayını değerlendiren Kırıkçı, yaptıkları çalışmaları anlattı. Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Kırıkçı, şehir hastanesi, eğitim ve DEDAŞ  gibi kentin sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

KESİNTİLERLE İLGİLİ RAHATSIZLIK VAR

         Çiftçinin elektrik kesintilerinden dolayı tarlasını sulayamamasıyla ilgili konuşan Kırıkçı, "Mahsul tarlada enerji yok su yok, bu bizi rahatsız etti” diyerek şöyle devam etti: “Ankara'ya gittik gerekli görüşmeleri yaptık. Enerji sorunu kendi içerisinde farklı planlamalar ile çözülmesi gerekiyor. Acil olan suyu bırakmaktı. Yoğun temaslarımız neticesinde bunu bıraktık. Mahsul şimdi sulanıyor çok şükür. Her yıl yaşadığımız bu sorunu yetkililer ile müzakereye oturttuk. Çiftçilerin kendi enerjilerini kendileri üretmesi noktasında GES teklifimiz oldu. Bakanlık bunun engel olduğunu söylediğinde biz de yasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade ettik. GES mevzusu torba yasası ile inşallah çözülecek. Eğer mesele kent meselesi ise burada STK siyaset basın ve diğer dinamiklerin birbirinden farklı durmaması lazım. Mesele sadece siyasetin meselesi değil. Siyaset gücünü halktan alır. Siyaset kurumunun arkasında halk ve basın STK yoksa güçlü olamaz.”

BAKANLIKTAN TABLET İSTENDİ

         Ankara’daki temasları arasında Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeleri de aktaran Kırıkçı, “Genç nüfusa sahip bir iliz. Her ne kadar derslik sayısı 23 bunu aşmış olsa da bu artış hızına yetişemeyen bir nüfus var. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bununla ilgili bir talepte bulunduk. Bakanlık Urfa'ya öncelik vereceklerini ve bunu ivedikle çözeceklerini söylediler. Tablet noktasında da bir talebimiz oldu” dedi.

“MART AYINDA İNŞALLAH BU SÜREÇ BAŞLAYACAK”

         Kırıkçı’nın toplantıda değindiği konular arasında şehir hastanesi de yer aldı. Şanlıurfa’da yapımı yılan hikayesine dönen şehir hastanesi için “Sağlık Bakanlığına ziyaretimiz oldu. Şehir hastanesinin işlemleri bitmiş yüklenici firma işlemeleri bitmiş” ifadelerini kullanan Kırıkçı, şunları kaydetti: “Mart ayında inşallah bu süreç başlayacak. Şehir hastanesi çok uzak çok konuşuldu. İlk şehir hastanesi konuşulduğu zaman Eyyubiye 400 yataklı hastanesini yapamayız dedi bakanlık. Burada iki yıllık bir gecikme oldu Eyyubiye devlet Hastanesi nedeniyle. Biraz gecikmesinin altında Eyyubiye devlet hastanesinin yapımı var. Mart ayı içerisinde ona başlayacaklar."

         Bir otelde düzenlenen toplantıya AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil Eşiyok, Kadın kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve il başkan yardımcıları da katıldı.

608 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası