• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam206
Toplam Ziyaret12909540

VALİ ABDULLAH ERİN'DEN KURUMLARA 'İHALE' UYARISI

27/11/2020

.


         Şanlıurfa'daki kamu kurumlarında ihalelerle ilgili endişeler, Vali Abdullah Erin'i harekete geçirdi. Tepkilere duyarsız kalmayan Vali Erin, 'ihale' ve 'doğrudan temin' konusunda kurumlara yazı gönderdi. Yazıda 'şeffaflık' ilkesine vurgu yapılarak kamu zararı oluşmaması için Kamu İhale Kanunu'nu hükümlerine uyulması istendi.

         Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kamu kurumlarındaki ihalelerle ilgili endişelere duyarsız kalmadı. Birçok kurumda Kamu İhale Kanunu'nun hiçe sayıldığı yönündeki iddiaların ardından harekete geçen Vali Abdullah Erin, kurumları uyardı.

"KANUN İLE DÜZENLENMİŞTİR"

         Vali Erin'in imzasıyla kurumlara gönderilen 'ihale' ve 'doğrudan temin' başlıklı yazıda kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerin nasıl yapılması gerektiği kanunla belirlendiği hatırlatıldı. Yazıda, "Kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usuller 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile düzenlenmiştir. Kanunun 2'nci maddesinde belirtilen idarelerin kullanımında bulunan her türlü kaynaktan karşılanan mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihaleleri bu kanun hükümlerine göre yürütülür" denildi.

HANGİ DURUMLARDA DOĞRUDAN TEMİN YAPILABİLİR?

         Kamu kurum ve kuruluşlarının hangi durumlarda doğrudan temin yöntemine başvurabilecekleri de açık bir şekilde ifade edilen yazıda şunlar kaydedildi: "Aynı kanunun 22'nci maddesi ile belirtilen hallerde ise idarelerin ihtiyaçlarını ilan yapmaksızın ve teminat almaksızın doğrudan temini usulüne başvurulabilir; ancak ihale usulü ile temini gereken ihtiyacın parasal sınırın altında kalacak şekilde adet bazında veya aynı ihale konusu içinde yer alabilecek mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin kalemlere, gruplara bölünerek parçalamak suretiyle doğrudan temin yoluna gidilmesi durumunda görevlerinin adli ve idari sorumluluğu olduğu bilinmelidir."

VALİ ERİN KANUNA AYKIRI HAREKET EDİLEMESİ İÇİN UYARDI

         Vali Erin, imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi: "Bu kapsamda; ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu, denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması, kaynakların verimli kullanılması, kamu zararı oluşmaması ve şeffaflık ilkesi gereği ihale usulü ile yapılması gereken alımların kanunda açıkça belirtilen haller haricinde doğrudan temin yöntemine gidilmemesi, yapılacak olan her türlü mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde işlem tesis edilmesi, kanuna aykırı işlem aksaklığa meydan verilmemesi hususunda gereğini rica ederim."

ŞUÇGAD BAŞKANI GÜLEBAK VE VİRANŞEHİR BİZİM GAZETEDEN VALİ ERİN'E TEŞEKKÜR

         İhalelerle ilgili kaygılara duyarsız kalmayıp kamu kurum ve kuruluşlarını 'kanuna uymaları' konusunda uyaran Vali Erin'e teşekkür eden Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak VE Bizim Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fethi Güzelses yaptıkları ortak açıklamada "Endişelerin giderilmesi gazeteleri rahatlatacaktır" dedi.

         Yerel gazetelerin ilanlar ile ayakta kalabildiğine dikkat çekilirken şöyle denildi: "İhaleler konusunda bir şeffaflık endişesi vardı. Kurum ve kuruluşların ihale yerine doğrudan temin yoluna gittiklerini duymaya başlamıştık. Bazı kurumların gazetelere ilan vermemek için farklı yollar izledikleri bile konuşuldu. Sayın Valimiz Abdullah Erin'in bu kaygılara duyarsız kalmaması bizleri sevindirmiştir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Umarız, kurumlar bu uyarıdan sonra ihaleleri usulüne göre düzenleyerek 'şeffaflık' ilkesine uygun davranırlar."

568 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası