• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret12902430

ŞANLIURFA’DA HES KODU UYGULAMASI BAŞLADI

24/08/2020

.


         Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının ülkemizde kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı talimatlarıyla hayata geçirilen tedbir kararlarından HES kodu uygulaması, Şanlıurfa’da kamu kurum/kuruluşlarına giren vatandaşlar için sorgulanmaya başladı.

         Şanlıurfa Valiliği Hükümet Konağı başta olmak üzere kamu kurumlarının girişlerinde görevli personel marifetiyle, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden veya cep telefonlarından SMS yoluyla öğrenilen kodlar sorgulanmaya başladı. Sorgulama sonucu COVID-19 pozitif hasta olup, evde izolasyon kararı bulunan kişilerin tespit edilmesi halinde kurumlara girmesine müsaade edilmeyecek ve durum anında kolluk kuvvetlerine bildirilecek.

         İlk etapta kamu kurum/kuruluşlarında uygulanmaya başlanan HES Kodu sorgulaması, aşamalı olarak düğün, sünnet, mevlit, sıra gecesi gibi etkinliklere katılacak davetli ve misafirleri de kapsayacak. İşletmelerde görevlendirilmiş personel tarafından, ‘‘Hayat Eve Sığar’’ uygulaması üzerinden, HES kodu sorgulaması yapılacak ve yapılan sorgulamada “riskli kişi” olarak belirlenen kişilerin girişleri engellenerek, durum kolluk kuvvetlerine bildirilecek.

         Özel araçlarla Şanlıurfa’ya giriş yapan veya İlden çıkış yapan kişiler de il sınırlarındaki kontrol noktalarında ‘‘Hayat Eve Sığar’’ uygulaması üzerinden, HES kodu sorgulamasına tabi tutuldu. Sorgulama sonucu durumu riskli kabul edilen kişilerin ile giriş çıkışları kısıtlanacak.

 

HES Kodu Nasıl Alınacak?

Android ve İOS akıllı telefonlara yüklenen Sağlık Bakanlığının geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulaması, HES Kodu edinebilmenin en kolay yolu. Uygulamaya girilince “HES Kodu İşlemleri” sekmesine tıklanıp, süreli veya süresiz HES kodu alınabiliyor. Oluşturulan HES kodu, aynı ekrandaki QR kod sekmesi kullanılarak kontrol noktalarında okutulabiliyor.

Akıllı telefon kullanmayanlar ise cep telefonlarından SMS ile HES kodu alabiliyor. Bu yöntemle HES kodu almak isteyenlerin HES kodları ise, cep telefonlarının kısa mesaj hanesine HES (boşluk) TC Kimlik Numarası (boşluk) kimlik kartı seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediği gün sayısı yazıp 2023’e SMS attıktan sonra kısa telefonlarına iletilecek.

510 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası