• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam445
Toplam Ziyaret12909259

İLÇE KAYMAKAMI ÖMER DERECİ YAPIMI DEVAM EDEN 3 ADET SERADA İNCELEMELERDE BULUNDU

08/05/2020

.


            Viranşehir ilçemizde 3.000 m2’lik alanda sera kurulum çalışmaları devam ediyor. Viranşehir Kaymakamlığı ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü(İOM) işbirliğinde uygulamaya konan proje ile her biri 1000 m2 olan 3 adet modern sera kurulacak. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Ömer Dereci’ye Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal ve Tarım Lisesi Müdürü Nedim Özkan eşlik etti.

            Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Ömer Dereci yaptığı açıklamada Koronavirüs salgını ile mücadelede sürecinde proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek: “ Salgın ile mücadele ederken projelerimizi sezona yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı devam ettirdik. Çalışanlarımız tedbir ve önlemi alarak çalışmalarını yürütüyor. Üretimin durması ülkemize ekonomik açıdan büyük bir darbe vuracaktır.” İfadelerini kullandı.

                     YENİLİKÇİ FİKİRLERLE İSTİHDAM YARATACAĞIZ.

            Tarımsal üretimde Viranşehir’de yeni bir adım daha attıklarını ifade eden Kaymakam Ömer Dereci, seracılık projesi ile hem üretim hem de iş imkanı sağlayacaklarını söyledi. Seracılığın Viranşehir’de yaygınlaşması gerektiğini altını çizen Kaymakam Dereci: “ Viranşehir suyu ve toprağı bol bir ilçemizdir. 880 Bin dekar sulu, 400 bin dekar susuz arazide tarım yapılıyor. Bu rakamlara rağmen ilçede işsizlik oranı çok yüksek. İlçede seracılığı yaygınlaştırmamız halinde en az 10 bin istihdam olanağı sağlanabilecektir. Modern seramızın ilçe çiftçisine örnek olmasını umuyoruz. Seraların faaliyete geçmesinin ardından bilgi almak bu alanda yatırım yapmak isteyen herkese teknik ve pratik destek sunacağız.” İfadelerini kullandı.

            Sera yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Ömer Dereci, Tarım Lisesini de ziyaret ederek burada uygulanan projeler hakkında bilgi aldı.

461 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası