• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam253
Toplam Ziyaret12917895

KAYMAKAM ÖMER DERECİ VİRANŞEHİR’DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

07/05/2020

.


         Kaymakam Ömer Dereci Viranşehir’de faaliyet yürüten yerel basınla bir araya gelerek ilçede şimdiye kadar koronavirüs salgını ile yürüttükleri mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

         Yenişehir Mahallesi polis evinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan ve ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

         İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Koronavirüs salgının Türkiye’ye sıçradığı andan itibaren Viranşehir’de her türlü tedbir ve önlemi titizlikle aldıklarını belirtti. Koronavirüs salgını ile şimdiye kadar başarılı bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Kaymakam Dereci, kamu kurumlarında çalışan personellerinde süreç boyunca büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalıştıklarını belirtti. Salgınla mücadelenin hem maddi hem de manevi etkileri olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Dereci, hiçbirinin bir babayı veya anneyi evladından koparması kadar zarar verici olmadığını söyledi.

 ‘39 BİN 768 VATANDAŞA 36 MİLYON 570 BİN TL YARDIM’

         Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaymakam Ömer Dereci, Viranşehir’de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı sürdürülen mücadele, yapılan sosyal destek yardımları, Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmaları, alınan ve alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

         Kaymakam Dereci, ilçede 39 Bin 768 vatandaşa ekonomik istikrar paketi kapsamında yaklaşık 36 Milyon 570 Bin TL  nakdi yardım yapıldığını bildirdi.

         Tüm Türkiye'de olduğu gibi Viranşehir’de de salgınla mücadelenin yanı sıra vatandaşların bu zor süreçte ekonomik sıkıntı yaşamaması için her türlü çalışmanın yapıldığını anlatan Dereci, " Hem merkezi yardımlar, hem Vakfımızın imkanları ile vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bu kapsamda ilçemizde 39 bin 768 vatandaşımıza nakdi yardımlar yapıldı. Vefa Sosyal Destek Grubumuz içinde STK’larımız ile birlikte 3586 gıda kolisi yardımında bulunduk. Vefa Grubumuz içinde bulunan İlçe Belediyemiz şuan gıda kolisini dağıtımlarına devam ediyor" dedi.

‘BİR VEFAT 19 POZİTİF VAKA’

         Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı hakkında da bilgi veren Dereci, İlçede pozitif vaka sayısının 19 olduğunu, bir vatandaşın da vefat ettiğini, ilçe merkezde 3 bina ve 1 kırsal mahallenin karantinaya alındığını söyledi.

‘EN BÜYÜK RİSK DİŞARIDAN İLÇE DIŞINDAN GELENLERDE’

         Son 10 gün içerisinde vaka sayısındaki yükselişin en büyük riskini dışardan gelen vatandaşların oluşturduğunu belirten Kaymakam Dereci, alınan önlemlere uyulmaması durumunda iyi giden sürecin bir anda kontrolden çıkabileceğini belirtti. Bu bağlamda kurumların alacağı tedbirlerin yanında vatandaşlarında sağ duyu içerinde olması gerektiğinin altını çizen Dereci, herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini istedi.

‘VİRANŞEHİR İÇİN SÜREÇ YENİ BAŞLIYOR, PAZARTESİ MASKESİZ DOLAŞMAK YASAK

         Viranşehir için sürecin yeni başladığına dikkat çeken Dereci, “Birinci önceliğimiz bir babayı sağ salim evine göndermektir. Dolayısıyla işimizi sıkı tutacağız. İki konuya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir, alınan ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla pazartesiden itibaren maskesiz dolaşmayı yasaklıyoruz. Yasağa uymayanlara cezai işlem uygulayacağız. İkincisi sosyal mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu iki önemli noktaya dikkat edersek, süreci en az zararla atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

         Kaymakam Dereci, Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

526 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219
Hava Durumu
Saat
Site Haritası