• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam68
Toplam Ziyaret12902412

VALİLİK FOTO ARŞİVİ DİJİTAL ORTAMA AKTARILIYOR

.


         Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, kentin hafızası niteliğindeki on binlerce fotoğrafı dijital ortama aktarıyor. Fotoğraf kâğıdına tab edilmiş yaklaşık 40 bin adet fotoğraf, dijitalleştirildikten sonra basın kuruluşlarının ve araştırmacıların kullanımına sunulacak.

         Valilik fotoğrafçıları tarafından foto film kullanılarak çekilen ve uzun yıllardır arşivde muhafaza edilen fotoğrafların korunması, dijital ortama aktarılarak basın kuruluşlarının ve araştırmacıların hizmetine sunulması için hazırlıklarını kısa sürede tamamlayan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, fotoğrafların dijitale dönüştürülmesinin ardından yıl ve konuya göre tasnif ederek, dijital ortamda kullanıma açacak.

         Valilik fotoğraf arşivinde; Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Bakanların ziyareti, Atatürk Barajı, Harran Üniversitesi gibi önemli yatırımların hizmete açılması, restorasyon çalışmaları, açılışlar ve binlerce etkinliğe ait görüntüler bulunuyor.

Madenli: Haziran Ayında Tamamlanacak

         Depolarında uzun yıllardır muhafaza edilen tab edilmiş fotoğrafların ve VHS kasetlere çekilmiş görüntülerin dijital ortama aktarılması için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili İbrahim Madenli, depodaki en eski fotoğrafın 90’lı yıllara ait olduğunu ifade etti.

         2000’li yılların başından itibaren dijital çekilerek, bilgisayar ortamında muhafaza edilen fotoğrafların büyük bölümüne ulaşamadıklarını, bu fotoğrafların önemli bölümünün bilgisayarların çökmesi ve formatlanması nedeniyle kaybedilmiş olabileceğini düşündüklerini kaydeden Madenli, depolarda bulunan bilgisayarlarda olması muhtemel fotoğrafları da kurtarmaya çalışacaklarını söyledi.

         Fotoğrafların dijital ortama aktarılması fikrinin, Valilik Haber Koordinatörü İbrahim Halil Şeker’den geldiğini, dijitalleştirme işlemi için gerekli ekipmanın da demirbaşın da mevcut olduğunu ifade eden Madenli, çalışmalarını Haziran ayına kadar tamamlamayı öngördüklerini belirtti.

         Madenli, dijital arşiv çalışması için başta personel olmak üzere her türlü desteği veren Vali Abdullah Erin’e teşekkür etti. 

Şeker: Eşsiz Bir Hazine

         Şanlıurfa’da uzun yıllar gazetecilik yapan ve şehrin tarihini araştıran çok sayıda yayının hazırlanmasına katkı sağlayan Valilik Haber Koordinatörü İbrahim Halil Şeker ise “Gerek gazetecilik yaparken, gerekse ajans olarak şehri ilgilendiren yayınlar hazırlarken böylesi arşiv fotoğraflarına çok ihtiyaç duyuyorduk ama ulaşamıyorduk. Şanlıurfa tarihini anlatan kitaplarda kullandığımız 1900’lü yıllara ait fotoğrafları, bugün dijital ortamda bulabiliyoruz. O yıllarda Şanlıurfa’ya gelen misyonerlerin, arkeologların çektiği fotoğraflara bakarak eski Urfa’yı görebiliyoruz. Bugün Valiliğimiz arşivinde bulunan fotoğrafları dijital ortama aktarmasak, zamanla kaybolup gideceklerdi. Burada göreve başlayınca, en önemli işlerden birinin dijital arşiv oluşturmak olacağını düşündüm” dedi.

         Valilik arşivinde bulunan fotoğraf ve videoları dijitale dönüştürdükten sonra yerel gazeteleri de dijital ortama aktarmayı planladıklarını dile getiren Şeker, “Hatta imkân bulursak, gelecekte araştırma yapacaklar için önemli bir kaynak oluşturacak Valilik genelgeleri, talimatlar, kararlar gibi belgeleri de dijital ortama aktararak gelecek nesillere ulaştırmamız gerekiyor. Çünkü bunlar şehrin hafızasını oluşturuyor. Şehrin geçmişini ancak bu belgelere bakarak hatırlayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

         Valilikteki görevini yaparken böyle bir arşiv oluşturulmasına katkı sunduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şeker, “Böylesi bir arşiv, şehrine tutkuyla bağlı insanlar için eşsiz bir hazinedir. Bu imkânı sağladığı için başta Sayın Valimiz Abdullah Erin olmak üzere Müdürümüz İbrahim Madenli’ye ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.12-02-2020

493 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası