• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam358
Toplam Ziyaret12910329

VİRANŞEHİR'DEN YÜKSELEN SES"TRUMP’IN FİLİSTİN AÇIKLAMASINI ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ "(VİDEO)

.


         Kamuoyu tarafından bilindiği üzere, ABD Başkanı Donald Trump, yanına İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da alarak Beyaz Saray’da bir Basın Açıklaması yaptı ve yeni Filistin politikalarını açıkladı.

         ‘’Yüzyılın Anlaşması’’ adını verdikleri ve meşru Filistin Devletinin dışlanarak hazırlanan bu anlaşmanın hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını ve mevcut sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramayacağını peşinen ifade ediyor ve tek taraflı ve uygulanabilme şansına asla sahip olmayan bu sözde anlaşmayı Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları olarak protesto ettiğimizi ifade ediyoruz.



         ABD Başkanı tarafından kullanılan "Kudüs bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kalacak" ifadeleri talihsiz olduğu kadar, tarihi ve bölgesel gerçeklere de taban tabana zıt ve tahrik edici ifadelerdir.

         Trump’ın aynı toplantıda yaptığı açıklamalar; gerçeklerle bağdaşmayan, kandırma, aldatma ve göz boyamadan öteye geçmeyen, ayakları yere basmayan ifadeler olarak tarihin utanç sayfaları arasındaki yerini almıştır.

         Kudüs, Peygamberlerin mukaddes şehridir ve yıllardır kan ve zulüm ile beslenen Siyonist bir devletin asla başkenti olamaz.

         Mirac’ın mukaddes kapısı olan Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Çünkü Peygamber Efendimizin (ASV) ifadesiyle ‘’Mescid-i Aksa, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen ikinci mabettir.’’

         Kudüs bütün Müslümanlar olarak bizim için, Selahaddin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirâsı ve Sultan Abdülhamid Han’ın davasıdır.

         Trump'ın 'yüzyılın anlaşması' diye nitelendirdiği sözde barış planı, tamamen 'işgalci İsrail'den yanadır ve Filistin halkının aleyhinedir. İşgal edilmiş Filistin topraklarını Müslümanlar için bir cehennem haline getirerek, İsrail için bir cennet oluşturma şansına hiç kimse sahip değildir.

         Orta Doğu’da gerçek, kalıcı ve adil bir barış, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarından tamamen çekilmesi, vatanlarından sürülmüş milyonlarca Filistinlinin geri dönmelerine izin verilmesinin ardından yapılacak eşit ve adil müzakereler ile sağlanabilecektir.

         Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman gibi bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu büyük çirkinliğe ve zulme destek vermeleri, bazı ülke yöneticilerinin de tepkisiz kalmalarını şiddetle protesto ediyoruz. Bu ülkelerinin Müslüman halklarının, kendilerini yöneten kişilerin aksine, bu zulüm ve ABD-İsrail işgal politikalarına destek vermediğini ve vermeyeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz.

         Her bir Müslüman, Kudüs davasına sahip çıkmalı, işgalden ve Siyonist zulmünden kurtuluncaya kadar Büyük İslam Kumandanı Selahaddin Eyyubi’nin "Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki..." sözlerini hafızasına nakşetmelidir. Bu duyarlılık tam olarak oluştuğu zaman Kudüs bu zulüm ve işgalden kurtulacak ve yeniden hür ve saadetli günlerine kavuşacaktır.

         Kudüs özgür Filistin'in başkentidir ve hep öyle kalacaktır. Aklı başında hiçbir Müslüman Trump ve Netanyahu’nun birlikte dayatmak istediği böyle saçma ve zorba bir kararı kabul edemez.

         Biz Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Kudüs’ün, bütün Müslümanların ortak meselesi ve kırmızı çizgisi olduğunu ifade ediyor, dayatma ve zorba yaklaşımların asla kabul edilmeyeceğini, bu davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu ve mazlum Filistin halkı ile beraber olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.31-01-2020

 

BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN KURULUŞLAR

 

VİRANŞEHİR DERNEĞİ                                                                              YEDİBAŞAK DERNEĞİ                                      
MEMUR SEN                                                                                               ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ
İHH                                                                                                            TUGVA
ÖNDER                                                                                                      KIZILAY
DİYANET SEN                                                                                            AKPARTİ                                                                   
CAMİ DER                                                                                                  SAADET PARTİSİ
HÜDA PAR
VİRANŞEHİR ÖĞRENCİ DERNEĞİ                                                                  YENİDEN REFAH PARTİSİ
ENGELLİLER DERNEĞİ

662 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası