• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam558
Toplam Ziyaret12912398

VİRANŞEHİR KAYMAKAMLIĞI VE İOM ANLAŞTI; 50 AİLEYE İSTİHDAM DESTEĞİ

.


         Viranşehir Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) arasında sözleşme imzalandı. 50 ailenin yararlanacağı sebze yetiştiriciliği projesi imzalanan sözleşme ile resmiyet kazandı. 3000 M2 alanda modern sera, 45000 M2 alanda damlama sulama sistemi ile sebze yetiştiriciliği yapılacak projenin imzasını atan Kaymakam Ömer Dereci projenin hayırlı olmasını diledi.

         Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Toplum İstikrarı Proje Asistanı Fatoş Cengiz, IOM Geçim Kaynakları Proje Asistanı Khalid Almalati, ve Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal'ın hazır bulunduğu imza töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Kaymakamlığa ait arazide üretim yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: " Tarım açısından zengin olan ilçemizde sebze yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve vatandaşlarımıza istihdam alanları yaratmak için projeler geliştiriyoruz. Bu gün uluslararası Göç Örgütü ile bölgenin potansiyelini açığı çıkaracak projelerden biri olan sera ve doğal tarım ile sebze yetiştiriciliği yapacağımız projemizin sözleşmesini imzaladık. Sera ve damlama sistemi kurulumu kısa bir süre içinde başlayacaktır. Örnek bir proje olan bu uygulama ile çiftçilerimize ve girişimcilerimze bilgi ve deneyim transferi yapmayı planlıyoruz. Tarım Lisesinde eğitim gören öğrencilerimiz ile seracılık ve sebze yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimiz çalışmaları yerinde görme olanakları bulacaktır.

TARLADAN ALINAN ÜRÜNLER İŞLENECEK

         Alternatif gelir kaynağı yaratmak için tarladan aldığımız ürünü Viranşehir'de kurduğumuz yaş sebze kurutma tesisi ve turşu imalathanesi ile raf ömrünü uzatıyor ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Tesislerimizde üreteceğimiz ürünler bu vesile ile pazarlanma imkânına sahip olacak.Projelerimize güveniyoruz. Viranşehir'de benzer projelerin yaygınlaşması için kurduğumuz ve kuracağımız tesisleri girişimcilerimize ve çiftçilerimize açacağız. Benzer projelerin özel teşebbüsün elinde yaygınlaşması için her türlü bilgi ve deneyim paylaşımını yapacağız.

50 AİLEYE İSTİHDAM

         Projemizden ilk etapta 50 ailenin faydalanmasını için yol haritamızı çizeceğiz. İşletme modelini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden oluşturup projemizi sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Viranşehir ilçemiz çok zengin kaynaklara sahip. Viranşehir'de girişimci ruha sahip insanları teşvik etmek amacıyla üretim bandı olan ve piyasada karşılık bulacak ürünler geliştirmek için çalışmalarımız ve arayışlarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı. 30-01-2020

522 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası