• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam302
Toplam Ziyaret12902646

VİRANŞEHİR'DE MANTAR ATÖLYESİ VE TAVUK ÇİFTLİĞİ KURULUYOR

.


         Viranşehir Kaymakamlığı, GAP İdaresi Başkanlığı ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı'nın işbirliğinde yürütülen " Öğrencilerimiz ve Çiftçilerimiz Birlikte Üretimde "  projesi kapsamında mantar atölyesi ve tavuk çiftliği kurulumuna başlandı. Tarım Lisesi olarak bilinen Viranşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden çalışmaları Kaymakam Ömer Dereci yerinde inceledi. Kaymakam Ömer Dereci'ye Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal, Viranşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nedim Özkan eşlik etti.

         Yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal'dan bilgi alan Kaymakam Ömer Dereci, tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Viranşehir'de çok önemli bir proje yürüttüklerini belirterek: " GAP İdaresi Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı'nın destekleri ile yürüttüğümüz " Öğrencilerimiz ve Çiftçilerimiz Birlikte Üretimde" Projesi kapsamında 325 m2'lik alanda 3 adet mantar atölyesinin kurulum çalışmalarına başlandı. Yine proje kapsamında 800 tavuk kapasiteli yumurta tavukçuluğu atölyesini de faaliyeti koyacağız. 800 bin dekar sulu arazisi olan Viranşehir'de geleneksel yöntemlerle zirai faaliyet yürütülmesi ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamayacaktır. Modern yöntemlerle tarım teknolojilerini kullanmak zorundayız. Tarım Lisesinde eğitim gören öğrencilerimiz öğrendikleri teorik bilgileri uygulama atölyelerinde pratiğe dökebilecekler. Tarımda  uygulamaları modernize ederek Viranşehir'de tarım çeşitliliğine artıracağımız gibi geleneksel yöntemlerle elde edilen ortalama verimin en az 10 katı verim elde edilmesini sağlamış olacağız. GAP İdaresi Başkanlığına ve Ziraat Odasına desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

         Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci Viranşehir'de tarımı geliştirmek için her türlü projeye destek olmaya çalıştıklarını kaydederek: " Tarım Lisesinden, tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan ilçemize donanımlı üreticiler mezun etmek istiyoruz. Bilgi ve birikime sahip öğrencilerimiz gelecekte ilçemizin tarımına çok önemli katkıları olacaktır. Yürütülecek proje ile hem öğrencilerimiz hem de çiftçilerimiz uygulamaları yerinde görme fırsatı bulacaklar. Viranşehir Kaymakamlığımız ile işbirliği içinde ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projelere Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı olarak destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

         Viranşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nedim Özkan, yapım çalışmalarına başlanan proje ile öğrencilerin öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacaklarını belirterek, desteklerinden ötürü Kaymakam Ömer Dereci'ye, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci'ye ve GAP İdaresi yetkililerini teşekkür etti. 07-01-2020

565 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası