• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret12908861

NÖBETÇİ ECZANE SAYISI 2’YE ÇIKTI

.


            Artan Viranşehir nüfusunun oluşturduğu yoğunluktan ve kış mevsiminde ki salgın hastalıklardan dolayı Viranşehir’de nöbetçi eczane sayısı 2’ye çıktı.

            Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa eczacılar Odası Viranşehir temsilcisi Eczacı Hasan Ekinci gazetemize açıklamalarda bulundu. Ekinci” Viranşehir’de kış aylarının başlamasıyla birlikte salgın hastalıklarda ciddi artışlar görüldü. Bununla birlikte vatandaşların tedavi talebinde de büyük artışlar oldu. Tedavi gören vatandaşlarda ilaç talebinde bulununca bazı sıkıntılar yaşandı. Bizde vatandaşın talebi doğrultusunda nöbetçi eczane sayımızı 2’ye çıkardık” dedi.

            Eczacı hasan Ekinci sözlerine devamla” Vatandaşlar nöbetçi eczanelerin farklı yerlerde olmasını talep ediyor. Viranşehir’de bulunan eczanelerin yerleşim şekli buna fazla imkan vermiyor. Biz yinede elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalıştık. Ayrıca nöbetçi eczanelerin yan yana olmasının vatandaşlar açısından da avantajı var. Mesela ilaç için eczaneye gelen vatandaşlar kalabalığı görürse hemen yanında ki eczaneye gidip ilaçlarını alabilir. Böylece vatandaşlar ve hastalar fazla beklememiş olur. Kış ayları süresince Nöbetçi eczanelerimizden biri tam gün diğeri ise gece saat 22.00 ye kadar nöbet tutacak” dedi. İlaç fiyatları konusunda da gelen şikayetlere de değinen  Ekinci” İlaç fiyatlarını biz ayarlamıyoruz. Dolayısıyla ilacın üzerinde bulunan barkod sisteminde ne yazıyorsa onu vatandaşlardan talep ediyoruz. Yani bizim kendi başımıza bir zam yapmamız söz konusu değil” dedi.

            Viranşehir Devlet Hastanesinde doktor azlığına da dikkat çeken Eczacı Hasan Ekinci” Viranşehir’deki doktor azlığı da dikkat çekiyor. Mesela doğum oranı çok yüksek olan Viranşehir’de kadın doğum uzmanı sayısı bir, bundan dolayı vatandaşlarda tedavi olma konusunda sıkıntılar yaşıyor” dedi.

            Şanlıurfa eczacılar Odası Viranşehir temsilcisi Eczacı Hasan Ekinci’nin vatandaşlardan da talebi oldu. Ekinci” Nöbetçi eczanelerimizin yaşadığı sıkıntılardan bahsetmek gerekirse bazen vatandaşlar yoğunluktan dolayı şikayetçi oluyor. Bizler hiçbir vatandaşımızı ve hastamızı asla bekletmek istemeyiz. Ama yoğunluk olduğu zamanda biraz daha hoşgörülü olmalarını talep ediyoruz. Biz hiç kimseyi bilerek bekletme gibi bir lüksümüz yok. Onun için vatandaşlardan beklentimiz bekleme esnasında biraz daha hoşgörülü olmalarıdır. Ayrıca bo sorunlarımızı kamuoyuna duyurma adına görev yapan ve bize bu fırsatı veren Viranşehir Bizim Gazeteye de teşekkür ederiz” dedi. 01-01-2020

604 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası