• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam216
Toplam Ziyaret12910187

VİRANŞEHİR KAYMAKAMLIĞI VE ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ(IOM)'DEN 3 ADET SERA YATIRIMI

.


         Viranşehir Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü’nün işbirliğinde Viranşehir’de 3 adet toplam 3000 m2'lik alanda sera kurulacak. Viranşehir Kaymakamlığı, Uluslararası Göç Örgütü ile ortak yürüttüğü istihdam içerikli projelere bir yenisini daha ekledi. Örtü altı ve damlama sulama sistemi ile zirai faaliyetin yapılacağı projeden dezavantajlı yerli vatandaşlar ile Suriyeli sığınmacılar faydalanacak. Ayrıca Viranşehir Tarım Lisesi öğrencilerine sera uygulamalarını yerinde görme fırsatı sunulacak.

         Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci’yi ziyaret eden Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Toplum İstikrarı Proje Asistanı Fatoş Cengiz, IOM Geçim Kaynakları Proje Asistanı Khalid Almalati, IOM Geçim Kaynakları Proje Asistanı Hale Abdulaziz ve Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal proje ile ilgili son notları Sayın Dereci ile paylaştı.

         Viranşehir Kaymakamlığı ile istihdam içerikli projelere imza attıklarını ifade eden Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Toplum İstikrarı Proje Asistanı Fatoş Cengiz çok yakın bir zamanda Viranşehir Kaymakamlığı ile sözleşme imzalayarak sera yapım işine başlayacaklarını kaydetti.

         Viranşehir Kaymakamlığının işbirliğinden çok memnun olduklarını başta yerli vatandaşlar olmak üzere Suriyeli sığınmacılara iş olanakları sunmaya çalıştıklarını ifade eden Uluslararası Göç Örgütü(IOM) Geçim Kaynakları Proje Asistanı Khalid Almalati uygulanacak proje ile ihtiyaç sahibi ailelere devamlı bir geçim imkanı sunacaklarını söyledi.

BÖLGENİN TARIM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLECEK

         Uluslararası Göç Örgütü ile istihdam odaklı projeler yürüttükleri belirten Kaymakam Ömer Dereci yaptığı açıklamada: “ Tarımsal açıdan çok bereketli ama istihdamı zayıf bir bölgede yaşıyoruz. Tarımsal potansiyeli değerlendirmek adına Uluslararası Göç Örgütü ile çok yapıcı projeler yürütüyoruz. Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi” projemizde sona gelindi. Şimdide Uluslararası Göç Örgütü ile Seracılık ve Damlama Sulama ile Tarım Projesi uygulanması konusunda mutabakata vardık.”

3.000 M2’DE ALANDA 3 MODERN SERA, 15.000 M2’DE DAMLAMA SULAMA İLE TARIM YAPILACAK

         İhtiyaç sahibi ailelere cüzi yardımlar yerine kendi geçimlerine sağlamak amacıyla iş olanakları yaratmayı amaçladıklarını kaydeden İlçe Kaymakamı Ömer Dereci: “ İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ailelerini geçindirebilecekleri iş sahaları açmak için çalışıyoruz. Cüzi yardımlar yerine gelir getirici iş olanakları ile devamlı bir geçim kaynağı sağlayacağız. 3.000 M2’lik alanda 3 adet modern sera kuracağız. Bunun yanında 15.000 M2 alanda da damlama sulama sistemi ile doğal ve organik tarım uygulamaları yapacağız.15.000 M2 alanı zaman içinde 50.000 M2'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Modern seralarda ihtiyaç sahibi aileler hem geçimlerini sağlayacak hem de seracılığı öğrenecekler. Seracılığı hem teorik hem pratik olarak öğrenecek olan aileler kendi seralarını kurabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığımız seracılık konusunda çok büyük destekler sunuyor. Güneşlenme gün sayısı yüksek, don olaylarının nadir olduğu ilçemizde seracılığın yaygınlaşmasını umuyoruz.”

HEM ÜRETECEK HEM DE ÜRETTİĞİMİZİ İŞLEYECEĞİZ

         3000 M2'lik sera ile 15.000 M2'lik alanda yapacağımız tarımsal faaliyetlerden elde edeceğimiz ürünleri kendi tesislerimizde işleyeceğiz. Tarımsal alanda yetiştirilecek olan sebzeleri Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisinde işlenmeye hazır hale getirerek, yine burada işleyip paketleyeceğiz. Bu yöntemle yetiştirdiğimiz ürünlerden daha fazla gelir elde etmeyi hem de daha çok ailenin projeden faydalanmasını sağlayacağız.

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ HEYETİ SAHADA İNCELEMELERDE BULUNDU

         Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ile yapılan görüşmenin ardından Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal ve Uluslararası Göç Örgütü Heyeti sera ve tarımsal faaliyet yapılacak sahada incelemelerde bulundu. Sera alanı için yer tespiti yapan heyet ardından ilçeden ayrıldı. 27-12-2019

815 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası