• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam168
Toplam Ziyaret12911162

AKSA DOĞALGAZ UYARDI

.


         Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, yetkisiz bir kişinin yaptığı uygun olmayan ocak bağlantısının kazaya yol açmasının ardından Aksa Şanlıurfa Doğalgaz yetkilileri uyardı: iç tesisata yapılacak her türlü müdahale ve cihaz değişikliğinde doğal gaz dağıtım şirketine haber verilmesi ve cihazlara müdahalelerin cihaz yetkili servisleri tarafından yapılması can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor.

         Şanlıurfa’da binlerce abonesine güvenle doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, doğal gaza yeni abone olan ve mevcut durumda var olan iç tesisatlarıyla ilgili değişiklik işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşları; iç tesisata yapılacak herhangi bir müdahalede ve cihaz değişikliğinde doğal gaz dağıtım şirketine önceden haber vermeleri ve yakıcı cihazlarla ilgili bağlantı ve değişim durumlarında mutlaka ilgili cihaz yetkili servisleriyle çalışmaları, yetkisiz kişilerin tesisata müdahalesine izin vermemeleri konusunda uyardı.

         Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Dağıtım Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural konuyla ilgili olarak “Depolamaya gerek duymayan ve her an kullanıma hazır olan doğal gaz, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir. Ancak yanlış kullanım ve ihmaller kazalara neden olabilir. Aksa Şanlıurfa Doğalgaz olarak, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmek adına her sene bireysel kullanıcılar ile kamu kurum ve kuruluşlara doğal gaz sistemlerinin periyodik kontrol ve bakımı hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Viranşehir’de yaşanan kazada yine ihmallerin olduğunu görüyoruz. Henüz geçtiğimiz haftalarda, ısıtma sezonu öncesi yaptığımız duyurulardan kısa bir süre sonra böyle bir olayla karşılaşmak çok üzücü. Olayda yaralanan iç tesisat firması görevlisine acil şifalar diliyor, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması adına uyarılarımıza ve bilgilendirme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 Doğal gaz kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

         Menfezler herhangi bir gaz kaçağı durumunda hava akışını sağlar. Hava akışınızın her koşulda sağlanması için menfezlerinizi kesinlikle kapatmayın.

- Düzenli cihaz bakımını ve baca temizliğinizi mutlaka yaptırın.

- Doğal gaz tesisatınıza müdahale etmeyin; uzman olmayan, sertifikasız kişilerin de tesisatınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Tesisatınıza herhangi bir müdahale yapılacaksa mutlaka Aksa Doğalgaz’a bilgi verin.

- Birçok demirbaş ve elektronik eşyada olduğu gibi doğal gaz tesisatında da elektrik önemli konuların başında geliyor. Elektrik tesisatı uygun olmayan binalarda topraklama riski bulunduğundan, binanızın elektrik tesisatını yıllık olarak kontrol etmeyi unutmayın.

- Doğal gaz hattı bulunan sokaklarda izinsiz kazı yapılması yasalarla engellenmiştir. Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz çağrı merkezini arayarak bilgi vermeyi ihmal etmeyin. 27-11-2019

 

1033 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası