• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam252
Toplam Ziyaret12917894

DOĞALGAZ GÜZEL AMA TEHLİKESİ DE BÜYÜK

.


            Viranşehir’in Yenişehir Mahallesi tren yolu caddesinde bir apartmanın 5. Katında meydana gelen doğalgaz patlamasında bir vatandaşımız yaralandı.

            Akşam saat 19.15 civarında bir apartmanın 5. Katında doğalgazdan meydana gelen bir patlama yaşandı. Patlamanın etkisi ile dairenin üç odasının duvarları ve evde bulunan eşyalar 5. Kattan aşağı düştü. Yan tarafta bulunan binanın bazı dairelerinin camları kırıldı. Dairede ikamet eden aile kendilerini dışarı attı. Büyük bir gürültünün çıkması ile civarda ve apartmanda oturan vatandaşlarda can güvenliği için kendilerini dışarı attılar.

            Olay sonrası vatandaşlar 110’u arayarak İtfaiyeye ardından Alo 187’yi arayarak Doğalgaz yetkililerine haber veridi. Olay yerine intikal eden yetkililer önce binanın Doğalgaz vanasını kapattılar. Ardından elektrikler kesildi ve itfaiye yangına müdahale etti. Yaralı vatandaş ise 112 acil servis ambulansı ile önce Viranşehir Devlet Hastanesine ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.

            Emniyet güçleri olay yerinde gerekli tedbirleri alırken vatandaşlar olay yerinde büyük bir kalabalık oluşturdu. İlçe Emniyet Müdür Kılıç Arslan’da olay yerine geldi. Yangının söndürülmesi ile birlikte binada gerekli incelemeler yetkililer tarafından yapıldı. Bina sakinleri tedbir amacı ile binaya sokulmadı. Bina sakinleri geceyi yakınlarının yanında geçirdi.

DOĞALGAZ KAÇAĞI OLURSA NE YAPMAK LAZIM:

            Doğalgaz yetkilileri vatandaşları uyararak Evin veya iş yerlerinin Doğalgaz işlemleri ile ilgili çalışmalarda kesinlikle Aksa Doğalgaz çalışanlarına haber vermeleri gerektiğini belirttiler. Yetkililer iş yerlerinde zorunlu olan ama evlerde zorunlu olmayan alarm sisteminin de takılmasını önerdi. Vatandaşlar herhangi bir Doğalgaz kaçırma olayında hemen Alo: 187’yi aramaları ve evde ateş, çakmak, elektrik söndürme ve yakma yapılmaması gerekiyor.

            Doğalgaz Kombisinin bulunduğu odaya mutlaka “Menfez” konulması gerekiyor. Konulan menfezin üstünün kesinlikle örtülmemesi gerekiyor. Söz konusu menfez odanın havalandırılması için çök büyük bir önem taşıyor. Büyük bir facianın atlatıldığı Doğalgaz patlaması ile ilgili soruşturma devam ediyor.  22-11-2019


 

               

763 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219
Hava Durumu
Saat
Site Haritası