• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam201
Toplam Ziyaret12912809

URFA’YA HAYIRLI OLSUN, SIRA VİRANŞEHİR’DE

.


         Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 11 Nisan Kurtuluş Camisi dualarla ibadete açıldı. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 11 Nisan Kurtuluş Camisi, 11 Nisan Şehir Parkına bağlayan üst geçidi, yürüyen merdiveni, 2 asansörü ve toplam 6 girişi ile tamamı Şanlıurfa taşından inşa edildi. Camii içerisinde bulunan alanlara Osmanlı ve Selçuk sanatına uygun nakış ve desenler işlendi.

         Gerek konumu gerek ise büyüklüğü bakımından Şanlıurfa’nın en büyük merkez camilerinden biri olan 11 Nisan Kurtuluş Camiinde Bin metrekarelik namazgâh katı, 320 metrekarelik mahfil katı, bin metrekare avlusu ile 4 adet tek şerefeli minaresi bulunmakta. Bin metrekare büyüklüğünde 10 küçük kubbesi, 20 revaklı avlusu bulunuyor.

         Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa’ya kazandırılan devasa caminin açılışından sonra şimdi sıra Viranşehir’e yapılacak Camiye geldi. Haziran 2018 tarihinde Viranşehir’i ziyaret eden dönemin Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi tarafından Viranşehir’in Yenişehir Mahallesine cami yapılacak sözü verilmişti. Aradan geçen süre zarfında şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.

         O dönem Kaymakam ve Belediye Başkan V. Olan Ömer Çimşit ile İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından da yer tespiti yapılmış durum Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye bildirilmişti. Eski Başkan Nihat Çiftçi ise Viranşehir’i ziyaretinde konuya hassasiyetinden dolayı gazetemize bizzat açıklama yaparak Cami yapımı konusunda gereken yapılacak demişti.

         Yaklaşık 25 bin nüfusa sahip Viranşehir’in Yenişehir Mahallesi devasa yüz ölçümü dolayısıyla en büyük mahalle konumunda ve sadece bir cami bulunuyor. Büyük bir ihtiyaç olan Cami için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bir an önce temel atması bekleniyor. Mahalle Muhtarı Mithat Güllü “ Mahallemize bu caminin acil ihtiyacı var. Alt kısmı taziye evi üst kısmı ibadet hane olarak bunu talep ediyoruz” dedi.  21-11-2019

672 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası