• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam270
Toplam Ziyaret12902614

RESULAYN TEMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

.


         Terör örgütlerinden temizlenen ve hayatın normale dönmeye başladığı Suriye’nin Resulayn ilçesindeki temiz içme suyu ihtiyacı, Şanlıurfa Valiliği bünyesinde oluşturulan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi’nin desteği ile sağlandı.

         İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi’nin sınırın diğer tarafındaki çalışmaları devam ederken, Resulayn ilçesinde temiz içme suyu temininde yaşanan sıkıntı, Devlet Su İşleri (DSİ) araç ve personellerinin çalışmalarıyla ortadan kaldırıldı.

         Vali Abdullah Erin’in talimatlarıyla harekete geçen İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, DSİ’nin sondaj makineleri, araç gereç ve personelleriyle sınırın diğer tarafına intikal etti. DSİ’nin tecrübeleri doğrultusunda kuyu açılacak yer kısa sürede tespit edildikten sonra 120 metrede Resulayn’nın temiz içme suyu ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak bir kuyu açıldı.

         Türkiye Cumhuriyeti’nin, sınır güvenliğini sağlamak ve sınır boyunca yuvalanan PKK/PYD terör yapılanmasını ortadan kaldırmak amacıyla 9 Ekim 2019 tarihinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile Şanlıurfa’ya komşu olan Resulayn ve Tel Abyad ilçelerinin terörden temizlendiğini ve kontrolün Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından sağlandığını hatırlatan Vali Erin, sınırın diğer tarafında uzun yıllardır büyük sıkıntılar yaşayan insanların da rahata kavuştuklarını söyledi.

         Resulayn ve Tel Abyad’da huzur ve güvenin hakim olmaya başladığını aktaran Vali Erin, kontrol sağlandıktan sonra buraya İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde ilk intikal eden ekiplerin sağlık ve temel ihtiyaç maddelerini temin ettiğini kaydetti.

         Resulayn’ın uzun süredir temiz içme suyu sıkıntısı yaşadığını bildiklerini ve yaptıkları ilk çalışmalardan birinin, ilçeye temiz içme suyu sağlamak olduğunu dile getiren Vali Erin, “İl Koordinasyon ve Harekat Merkezimizin nezaretinde DSİ araç ve personelleri vasıtasıyla Resulayn’a şu anda yetecek kadar temiz içme suyu kuyusunu kazdık. Şebeke bağlantılarını da en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Resulayn ve Tel Abyad merkezinde sivillere yönelik ihtiyaç analizlerimiz yapılıyor, ihtiyaç olduğu halde yeni kuyular açma imkânımız var” diye konuştu. 02-11-2019

570 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat
Site Haritası