• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam283
Toplam Ziyaret12908424

ŞANLIURFA'DA İSOT HASADI FESTİVALLE RENKLENDİ

.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen 'Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festvali' tarlada isot hasadı ile devam etti. Dünyanın en tatlı acısını tarladan alabilmek isteyenler etkinliğe yoğun ilgi gösterirken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Dünya futbolunda Ronaldo ve Messi neyse bizim için de isot o" dedi.

 

Türkiye'de biberin ana vatanı Şanlıurfa'da hasat sürerken, Büyükşehir Belediyesi de düzenlediği etkinlikle hasada renk kattı. Fıstık hasadı ile başlayan '3. Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festvali'nde adres bu kez biber tarlası oldu. Yoğun ilgi gören etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Adem Ünal, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, AK Parti Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

         Şükür ve Bereket duası ile başlayan programda katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İsotun ana vatanı Şanlıurfa'da bu yıl ki verimin tüm çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

         Başkan Beyazgül, "Esasen festivalimizi fıstık toplamakla başlattık ve dünyada eşi benzeri olmayan Keten Köyneği Fıstığımızın hasadını gerçekleştirdik. Urfa kadim bir şehir ve her şeyin ana merkezi olan bir şehir. Urfa'mız o kadar güzel tanındı ki artık insanlar buraya gülerek ve isteyerek geliyor. Urfa tersine göç alan bir şehir oldu. Urfa'nın cazibe merkezi olma özelliğini hiç kimse kıramaz. Göbeklitepemiz dünya tarihi başlangıcının yeniden yazılmasını sağlayan bir merkez. Biraz ilerimizde Hz. İbrahim Peygamberimizin ateşe atıldığı yer ve yine biraz ötemizde Şuayp Şehri ve nice sayamadığımız zenginlikler barındırıyor bu şehir. Bugün de burada isot hasadı yapacağız. Dünya futbolunda Ronaldo ve Messi neyse bizim için de isot o. Alışkanlık yapan Urfa isotonu herkese tavsiye ediyorum. Tüm bu çerçevede festivalimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yine tüm buluşmalarımıza da halkımızı davet ediyorum" dedi. 

         Konuşmaların ardından Başkan Beyazgül, vatandaşlarla birlikte isot tarlasına giderek hasada katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlik öğlen saatlerine kadar devam etti. 28-09-2019

 

626 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası