• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam383
Toplam Ziyaret12909197

STK’LARDAN PAMUK TABAN FİYATLARININ AÇIKLANMAMASINA TEPKİ

.


         Viranşehir İlçesinde, pamuk üreticileri hasada günler kala taban fiyatın açıklanmamasına tepki gösterdi.

         Viranşehir Zahireciler Borsa Derneği öncülüğünde Cuma Namazı çıkışında Maliye Parkında bir araya gelen kalabalık basın açıklaması yaptı.

         Açıklamaya Viranşehir Zahireciler Borsa Derneği Başkanı Remzi Atan, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Osmanlı Turan Ocakları İlçe Başkanı Ferit Opak, STK üyeleri, Çiftçiler,Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

         Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Viranşehir Zahireciler ve Borsa Dernek Başkanı Remzi Atan, açıklanmayan pamuk taban fiyatları ile çiftçilerin mağduriyetine dikkat çekerek, Ülkede tarımla ilgili yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı hem çiftçi, hem esnaf hem de vatandaşların mağdur olduğunu ileri sürdü.

         Viranşehir gibi verimli bir ovada pamuk üzerine geçimini sağlayan binlerce işçi, esnaf ve çiftçinin olduğuna dikkat çeken Başkan Atan, açıklamasının devamında şunları kaydetti; Bu insanların çeşitli iş alanlarına çok ciddi maddi desteği vardır. Kazanılan bu para memleketimizde dönmekte ve fırıncı, bakkal, berber, tamirci, manavdan tüm sektörlere kadar herkese fayda sağlamaktadır. Pamuk ile uğraşan esnaf ve çiftçi zarar gördüğünde tüm sektörler de zarar görüyor. Yani bu sorun sadece pamukçunun sorunu değil. Tüm Viranşehir’in sorunudur. Aslında bu sorun tüm ülkemizin sorunudur. Bu soruna bir çare üretmeyen yetkililer, bu vebalin altından kalkamazlar. Bakın Tarım bakanımız bu tür sıkıntılara duyarsız kalırsa ülkemiz tarım alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Pamuk desteklemesinin en az 1.250 lira ve pamuğunda en az 4.500 lira olması gerekmektedir. Ülkemizde yetkililer çiftçinin bir yere varmasını ve bir ekmek yemesini istiyorsa pamuk ithalatının önü kesilmelidir. Yerli üreticiye destek çıkılmalıdır. Devletimizin genelinde bu tür açıklamalar yapılmalı ve yetkililere seslenmek gerekmektedir. Ben Viranşehir’in kalbi olan Buğday pazarı borsa başkanıyım. Ben borsa derneğimiz yönetimi ve esnaflarımızla bu konuya duyarsız kalamazdık ve asla duyarsız kalmayacağız. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Buradan tüm stk lara sesleniyorum. Bu haklı mücadeleye destek verin ki sesimizi tüm Türkiye duysun. Viranşehir’in sahipsiz olmadığını herkese duyurmak mecburiyetindeyiz. Biz bu sorunun farkındayız. Tohum, gübre, mazot, ilaç işçilik ve özellikle kanser gibi bir sorun olan elektrik maliyetlerini çok iyi biliyoruz. Devletimiz bizden rapor istesin. Onlara çok kapsamlı rapor hazırlar ve elimizle götürür teslim ederiz. Ankara’daki koltuklardan buradaki insanların sıkıntısını göremezsiniz. Gelin sahayı beraber dolaşalım o zaman siz sorunları görürsünüz. Millet perişandır. Kimse artık bir şey ekmek ve biçmek istemiyor. Tarlalarını satmak isteyen onlarca insanımız vardır. Bu insanların seslerine kulak tıkarsanız bir krize sebep olursunuz. Değerli yetkililer, Bizi duyun ve sesimize kulak verip bu sorunlar için bir kriz masası oluşturun. Biz hiç bir zaman devletimizi zan altında bırakacak bir şey yapmayız.Devletimizi zora sokmayız... Taşkınlık yapacak değiliz.Sadece halkımızı bu arada yanlız bırakmayacağız ve hakkımızı arayacağız.. Sizleri buraya kadar yorduğumuz için hakkınızı helal edin. Buradan tekrar ediyorum. Burada Viranşehir için elini değil bedenini taşın altına koymaya hazır bir kardeşiniz var.Kim bu haklı mücadeleye katkı sunmak isterse bu kardeşiniz yanında olacaktır. Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi Allah emanet ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

         Başkan Atan’ın konuşmasından sonra söz alan Osmanlı Ocakları Viranşehir İlçe Başkanı Ferit Opak, yaşanan sorun ve mağduriyeti gerekli mercilere ileteceklerini belirterek,yasal zeminde hakkını arayan Çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti. Kalabalık, yaklaşık 30 dakika süren açıklamanın ardından sessizce dağıldı.06-09-2019

766 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası