• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam27
Toplam Ziyaret12908168

TERAVİH NAMAZI DÜKKÂNLARDA KILINMAYA DEVAM EDİYOR

.


            Viranşehir'in yerleşim ve nüfus bakımından en büyük mahallesi olan Yenişehir Mahallesinde halk Ramazanda Teravih namazını dükkânlarda kılıyor.

            Daha önce gazetemiz tarafından defalarca gündeme getirilen Yenişehir Mahallesine bir cami yapımı konusu bir türlü gerekli cevabı bulmadı. Geçen yıl kısmen bir adım atılduysa da sonu getirilemedi. Yaklaşık 25 Bin Nüfuslu ve çok uzun mesafeli bir yerleşim yeri olan Yenişehir Mahallesinde yıllardır bir cami bulunuyor.

            Özellikle Ramazan, Cuma, Mübarek günler ve taziye evi konusunda vatandaşlar bu mahallede ciddi sıkıntılar yaşarken yeni bir camiye ihtiyaç olduğunu sık sık vurgulamalarına rağmen halen bu sorun çözüme kavuşmuş değil. Dükkanda Teravih namazı kılan vatandaşlar" Burası Suriye değil, yıl olmuş 2018 biz hala teravih namazımızı dükkanlarda kılıyoruz. Hava sıcak, namaz boyunca kan ter içinde kalıyoruz. Allah burayı bize ibadet için veren kardeşimizden razı olsun. Ya burası da olmasaydı. Bir tek cami bize yaklaşık 1.5 KM uzaklıkta. Yaşlısı var, Hastası var. Artık bu sorunu yetkililer çözsün" dediler.

            Mahalle Muhtarı Mithat Güllü ise” Birkaç yıldan beridir bu sorunu siz gazete olarak ve bizler olarak gündeme taşıyoruz. Geçen yıl cami yeri için tespit yapılmasına rağmen bir türlü inşaatına başlanamadı. Artık bu sorunun kalıcı bir şekilde giderilmesini hem muhtar olarak hem de bir vatandaş olarak talep ediyoruz” dedi.

           Bir hayırsever vatandaşın yer tahsis etmesi ve burada ikamet eden vatandaşların halı getirip sermesi ile ibadethane olarak kullanılan yerde bayanlar için aradan perde çekilerek yer tahsisi yapılmış. Burada ki sakinler şu an en çok sıcak ve sivrisinekten rahatsız oluyorlar. 08-05-2019

852 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası