• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam726
Toplam Ziyaret12913334

VİRANŞEHİR BİLİMDE TÜRKİYE 2. OLDU

.


         Viranşehir 15 Temmuz İama Hatip Ortaokulu ‘TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 'kodlama'  (Yazılım) dalında Türkiye İkincisi oldu.

         Halk arasında Milletin Okulu olarak bilinen 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Tübitak danışman öğretmeni ve öğrencileri  güncel/realist bir sorun olan tarımsal sulama tekniği ve doğal kaynakları en verimli bir şekilde nasıl kullanabileceklerine dair  dair hipotezler ortaya koyarak kodlama yoluyla Tarımsal Sulama projesini gerçekleştirdi. Önce  Malatya'da yapılan bölge şampiyonasında birinci olup daha sonra Manisa'da yapılan Türkiye şampiyonasında Türkiye ikinciliğini kucakladılar.

         ‘Güneş Enerjili Otomatik Sulama’  proje ile ilgili Viranşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut :" Kendi kökleriyle barışık olan bireyler her türlü bilimsel eğitimde ve üretimde daha başarılı olduklarını görüyoruz. İmam Hatip Okullarımız ilim irfan yuvasıdır. Gençlerimiz bu okullarımızda; sportif, akademik, kültürel, imam dokusunu oluşturan aslî dersleriyle beraber eğitimimizin temel dayanağı olan bilimsel eğitime de önem verdiklerini görüyoruz. Bir kanadı bilim bir kanadı da irfan olan kuşun imam hatipler vasıtasıyla rahatlıkla uçtuğuna rahatlıkla şahit oluyoruz. Bu başarı ile tabandan tavana bir bilim akımı olacağını bu akımla da ülkemizin en büyük eksiği olan nitelikli teknolojik üretimi hareketlendireceği ortadadır. Buraları bilim yuvası haline getiren başta tüm devlet büyüklerime ve öğretmenlerime/öğrencilerime ve böyle bir yarışma düzenleyip objektif ölçek geliştirdikleri için de TÜBİTAK'a teşekkür ederim."dedi.

         Bu başarı Viranşehir'de olumlu bir hava esmesini sağlamakla kalmadı gelecekte bilimsel çalışmaların artacağına da aracılık edeceği intibası uyandırdı. 01-05-2019

756 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası