• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam77
Toplam Ziyaret12911470

K.Ö.K. (KANAAT ÖNDERLERİ KURULU) OLUŞTURULSUN

.


            Son dönemlerde Viranşehir’de yaşanan olumsuz tablolar sonucu birçok aile Viranşehir’i terk etmek zorunda kaldı.

            Ekonomik sıkıntı içine giren vatandaşların belini büken Faiz birçok iş yerini kapattığı gibi yuvaların dağılmasına da sebebiyet veriyor. Tefecilerin eline düşen esnaf belini doğrultamadan memleketi terk etmek zorunda kalıyor. Bu sebeple bu olayların bir daha yaşanmaması için Viranşehir Bizim Gazete olarak K.Ö.K Kanaat Önderleri Kurulunun oluşturulmasını öneriyoruz.

            Bölgemizde yaşanan kan davalarının sona ermesi, bundan sonrası içinde yaşanmaması için aynı kurulun mutlaka oluşturulması gerekiyor. Her Aşiretten sözü dinlenen bir icra kurulunun oluşturulup yaşana ve yaşanması muhtemel Kan davası ve diğer olumsuz olaylar için devreye girmesini öneriyoruz. Toplumumuzda yaşanan olumsuzlukların önüne geçme adına değer yargılarımız, İnancımız ve Gelenek-Göreneklerimiz üzerinden toplumsal barış ve huzurun sağlanması için K.Ö.K. İcra kurulunun bir an önce kurulmasını ve işler hale getirilmesini öneriyoruz.

            İnancımız gereği Kardeşliğimizi emreden Ayet ve Hadislerde de bunu apaçık bir şekilde görüyoruz. İşte bunu teyit eden Ayet ve Hadisten birer Örnek:  

            Yüce Rabbimiz, “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz, birbirinize düşmandınız da O, kalplerinizi birleştirmişti. O’nun nimeti sayesinde kardeş olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O, sizi oradan kurtarmıştı. Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.” Buyuruyor. (Âl-i İmrân, 3/103.)

            Allah Kutlu Elçisi de bize; hayatta mutlu olmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini şu sözleriyle gösteriyor. "Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz." "Kim dünyada bir müminin ayıbını örterse, kıyamet günü Allah da onun ayıbını örter." (Kütüb-i Sitte, 1.cilt, sf. 368)  18-04-2019

753 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası