• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam417
Toplam Ziyaret12910388

UNDP BAŞKAN YARDIMCISI ŞANLIURFA’DA

.


         Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Birleşmiş Milletler Kalkınma Pogramı (UNDP) Başkan Yardımcısı ve Bölge Direktörü Büyükelçi Mirjana Spoljaric Egger, Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.

         Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in makamında kabul ettiği Büyükelçi Egger, Şanlıurfa’da yürütülen UNDP destekli programları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını ve yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

         UNDP programları kapsamında Şanlıurfa’da yürütülen çalışmaları yakından incelemek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen UNDP Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Direktörü Mirjana Spoljaric Egger, göreve başladıktan sonra ikinci kez Türkiye’ye geldiğini ve dün Ankara’da hükümet yetkilileri ile çok önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Ankara’da yapılan toplantıda, işbirliği ve ortaklığı gözden geçirme imkanı bulduklarını aktaran Büyükelçi Egger, Türkiye ile hem ulusal, hem bölgesel hem de küresel düzeyde işbirlikleri bulunduğunu söyledi.

“ÇALIŞMALAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

         Özellikle Şanlıurfa bölgesinde belediyelerle de ortak yürüttükleri projeler bulunduğunu hatırlatan Egger, “Bu sabah birkaç projeyi ziyaret etme imkanım oldu. Özellikle UNDP programında geçmişte çalıştığımız ortaklarımızla da görüştük. Bundan ziyadesiyle etkilendim. Özellikle çok sayıda Suriyeli mültecinin entegrasyonu, bütünleşmesinin sağlanmasını ve sorunlarla yüzleşmesini sağlamada yaşadığınız zorlukları yerinde görme imkanı buldum. Özellikle gösterdiğiniz misafirlik, örnek olacak nitelikte ve gördüğüm, tanıştığım insanların hem tevazu hem de çalışkanlıkları beni hem çok etkiledi hem de çok memnun etti” diye konuştu.

         UNDP’nin, Suriyeli mülteci sorununu çözmeye yönelik büyük kaynak ayırdığını ve belediyelerle işbirliği yaptığına değinen Egger, UNDP’nin bu alanda en tecrübeli kurum olduğunu ve uzun yıllardır doğrudan insanlarla çalıştıklarını ve büyük deneyim edindiklerini söyledi.

Egger, Vali Erin’e kabulünden dolayı teşekkür etti.

VALİ ERİN: HANGİ STRATEJİK ÇIKAR ÇOCUKLARIN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ OLABİLİR

         Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı temsilcilerini daha çok bölgede görmek istediklerini belirten Vali Erin de Avrupa ülkeleri içerisinde, Suriye’de yaşanan sıkıntılardan sonra en çok sorun yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Vali Erin, Türkiye’nin 3,5 milyondan fazla Suriyeli’yi misafir ettiğini söyledi.

         Şanlıurfa’da yaklaşık 550 bin Suriyeli’nin yaşadığını ve yerel nüfusun da 2 milyon olduğunu dile getiren Vali Erin, “Sizin deyiminizle mülteci, bizim deyimimizle kardeşimiz olan 550 bin insanı da içimize aldık. Bunlar, savaşın içinden kaçmış, evlerini kaybetmiş, aileleri parçalanmış insanlar. Açıkçası, BM’in Suriye’de yaşanan bu insanlık dramına karşı daha aktif görev almasını, daha farklı bir görev almasını bekleriz. Bunu, tüm insanlık bekliyor aslında. Yarım milyondan fazla insan hayatını kaybetti, şehirler yerle bir oldu. İnsanların aileleri dağıldı. Ama buna rağmen insanlık bir şey yokmuş gibi gözünü kapatıyor. Bir an önce Suriye’de yaşanan sıkıntıların sona ermesini temenni ediyoruz. Aynı zamanda, demokrasiden, insan haklarından, merhametten bahseden büyük devletlerin de dilemesini arzu ediyoruz. Hemen yanı başımızda, göz göre göre insanlık ölüyor, biz konuşurken onlar ölmeye devam ediyor. İnsanların hayatından daha kıymetli ne olabilir? Hangi stratejik çıkar, çocukların hayatından daha değerli olabilir!” diye konuştu.

         Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’de olaylar başladıktan itibaren açık kapı politikası uygulayacaklarını ifade ettiğini hatırlatan Vali Erin, bu kararı da Türkiye’de halkın memnuniyetle desteklediğini söyledi.

         Suriye’den Türkiye’ye gelen insanlarla birlikte yaşanacak sorunlar ve maliyete de tahammül edildiğini, bunu dünyanın başka ülkesinde göremediklerini ifade eden Vali Erin, Büyükelçi Egger’e Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilerin hayatlarından örnekler vererek, yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

         Türkiye’nin, Suriye vatandaşlarının ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarının aksaklık olmadan devam ettiğini kaydeden Vali Erin, uluslararası bazı kuruluşların desteklerinin olduğunu ancak Avrupa ülkesinden gelen bir yardım kuruluşunun yapacağı giyecek ve gıda yardımlarıyla bu insanların sorunlarının çözüme kavuşmayacağını, ancak o insanların vicdanlarını rahatlatabildiğini ifade etti.

         Türkiye Cumhuriyeti’nin burada yaşayan insanların gıda, giyim ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçte olduğunu, asıl önemli olanın eğitimlerinin temin edilmesi olduğunu dile getiren Vali Erin, son iki yıldır eğitime yönelik projelere ağırlık vermeye başladıklarını söyledi.

         Vali Erin, kentte bulunan Suriyeliler ile yerel halk arasındaki sosyo ekonomik konuları ölçtüklerini ve raporlarının önlerinde olduğunu belirterek, BM’nin yaşanan sorunları çözmeye yönelik projelerinde verileri paylaşmaya hazır olduklarını dile getirerek, ziyaretinden dolayı Büyükelçi Egger’e teşekkür etti. 31-01-2019

 

 

 

596 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası