• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam143
Toplam Ziyaret12909477

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

.

KAMOYUNA DUYURULUR

           01.01.2019 tarihinde çeşitli internet haber sitelerinde, sözde haber, yazı dizisi ile VİRANŞEHİR BELEDİYESİ ve KAYYUM hakkında sanki usulsüz işlemler yapıldığı, yolsuzluk ve yandaşlarına rant sağlandığı yönünde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet verilen bir takım haberler yayınlanmıştır.
Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere ,aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyu  açıkça bilmelidir ki, kayyum belediyesi olarak hizmet sunulurken son derece şeffaf davranılmış olup yolsuzluk ve kişilere haksız menfaat sağlama durumu dönemimizde söz konusu olmamıştır. Kendi dönemlerine ilişkin tespit edilen usulsüz işleme ilişkin” 06.08.2013 tarih ve 48 sayılı meclis kararı ile revizyon uygulama imar planı yapılmıştır. Ancak belediyemiz ilçe meclis kararınca 06.04.2006 tarihin de yapılmış imar planlarının göz önünde bulundurulmadan kamunun zararına olacak şekilde kişi/kişilere haksız menfaat sağlayarak görevini kötüye kullanan  kişiler hakkında” 25.12.2018 tarihinde suç duyurusunda bulunmamızın akabinde böyle mesnetsiz iddialarla çalışmalarımız gölgelenmek istenmektedir. Yapılan bu taraflı asılsız haberler seçim sürecine girmiş olduğumuz bu dönemde halk nezdinde yapmış olduğumuz hizmetleri itibarsızlaştırma ve bunun üzerinden mevcut belediye başkanlığımızı yıpratma gayesinden ibarettir.
 Kayyum döneminde yapılan çalışmaların faturalarıyla birlikte halk nezdinden öğrenilmesi, halkın sorunları, beklentileri ile ilgili olarak yapılan halk günün toplantıları,  belediyemizi şeffaf belediyeciliğinde simgesi haline gelmiştir. Paylaşılan bilgilerin tüm halkımıza ulaşması maksadıyla belediye hizmet bülteni adı altına bastırılarak halkımıza kitapçık halinde dağıtılmıştır. Çeşitli haber kaynaklarında yer alan haber yine 2017 yılında bastırmış olduğumuz faaliyet raporlarının bülteninden rakamsal olarak alınmış olup yanlı bir şekilde yorumlanarak halka aktarılmıştır. Zira anılan haberde dile getirilmiş olan iddialarının tamamı kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıyan maksatlı ve art niyetli ithamlardan oluşmaktadır.
Kayyum Belediyesi döneminde yapılmış parkların çevre düzenlemesinden bahsederken sanki sıradan bir ihata  duvarıymış gibi lanse edilmiştir. Halbuki bunlar başlı başına birer proje olup ve bu projelerin tamamının hayata geçirilmesi için açık ihale usulüyle ihale edilmiştir.
1-53 dönümlük çöp rekreasyon alanı KDV dahil fiyatı 5.192.000,00 tl dır. 53 dönümlük çöp rekreasyon alanı projesi kayyum döneminden önce hazırlanmış olup ve belediyelerde devamlılık esas olduğundan bu proje açık ihale usulü ihale edilerek hayata geçirilmiştir. Halkımızın hizmetine sunulmuştur.
2-15 Temmuz Şehitleri Parkı KDV dahil fiyatı 672.600,00 TL eski otogar olarak bilinen yerin yıkılarak 4941 m2 sı şehrimize yakışır bir şekilde proje hazırlanarak açık ihale usulü ile ihale edilmiştir. Kısa sürede bitirilerek kültür merkezinin önü açılmış ve İpekyolu üzerinde olan bu park ilçemize farklı bir atmosfer sağlamıştır. İmarda park alanı olarak görünen bütün alanlar birleştirilmiş ve nerdeyse tüm mahallere park kazandırılmaya çalışılmıştır.
3-Trafik eğitim parkı 1.089.140,00 TL olup 7736 m2 alana sahip bu proje hazırlanırken 350 bin TL si GAP İdaresi Müdürlüğü tarafından karşılanmak şartıyla açık ihale usulü ile ihale edilmiştir. Çalışmaların yüzde 91 tamamlanmış olup 2019 yıllı şubat ayında halkımızın hizmetine sunulacaktır. Eski parklar da elden geçirilerek kullanılabilecek hale getirilmiştir. Yani bu 6 milyon TL para aslında bir çevre düzenlemesinden ibaret olmadığı başlı başına projeler olup açık ihale usulü ile halkımızın hizmetine sunulduğu aşikardır.
 Fen İşleri müdürlüğü olarak 113.5 km satı kaplama asfalt yol,200.000,00 m2 kilitli parke taşı ve buna bağlı olarak ta 125 km stabilize yol yapılmıştır. İlçemizdeki  yollar için ise 12 milyon para harcandığından bahsedilmişse de bunun KDV dahil  4 .318.800,00 TL si  ihale yoluyla müteahhit eliyle yapılmıştır. Geri kalan 7.871.455,00 TL ise asfalt ve stabilize kaplamasında kullanılmış olup kendi öz kaynaklarımızca yapılmıştır.. Yapılan bu hizmetlerin hangi mahallelere yapıldığı bellidir.  Yanı  yapılan hizmette  herhangi bir kişiye  peşkeş çekilmeden kendi araç ve personelimizle yapılmıştır.
Dönemimizde araç filomuza kazandırılan hizmet araçlarımız şunlardır ;
1-Çöp sıkıştırma aracı 11+1 m3
2-Çöp sıkıştırma aracı 7+1 m3
3-Yol süpürme aracı 3,5 m3
4-Paletli ekskavatör
5-3 adet damperli kamyon
6-Asfalt distribütör 14 ton kapasiteli
 
Sosyal belediyecilik ilkesi ile 7’ den 70’ e her kesime hitap etmek için farklı projelere imza atan belediyemiz daha önce malum zihniyetlerin amacına hizmet ederken şu anda  halkın çocuklarıyla  rahatlıkla gidebildiği gerçek amacıyla kullanılan bir kültür ve sanat merkezi haline dönüşmüştür.
 Hoş geldin bebek projesi ilçesi ortalama doğum sayısı belirlenerek yapılan ihale sonucunda yeni doğan bebeklere hoş geldin bebek hediyeleri verilmiştir.
Bir yastıkta bir ömür projesi evlenen ve nikâh kıyan tüm çiftlere bir ömür mutlulukları için sembolik bir set hazırlanarak kendilerine hediye edilmiş ve edilmeye devam edilmektedir.
Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzleri Gülsün Projeleri asırlık çınarlarımıza yönelik proje hazırlanıp hasta yatağında dahi olsa yaşlılarımızın yüzlerini güldürmek, kendilerinin yalnız olmadıklarını bizler için değerli olduklarını hissettirmek için çalışma yürütülmüştür. Proje kapsamında çınarlarımıza gül seti hediye edilmiştir.
Güle Güle Mehmet’im projesi askere gitmeye hazırlanan gençlerimize yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla proje hazırlanmış olup gençlerimize hayırlı teskereler dileğinde bulunarak içerisinde bir askerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin olduğu çanta hediye edilmiştir.
 
Geleceğimiz olan gençlere yönelik daha aydınlık ve güzel yarınlar için birçok projeye destek olunmuştur. Tarih bilincini pekiştirmek amacıyla Biz Anadolu’yuz projesi ile imkanı olmayan gençlerimiz Çanakkale ‘ye gönderilmiştir. Hem tarih bilincinin pekiştirmek ve motive etmek amacıyla şiir ezberleyen çocuklarımıza hediyeler verilmiştir. Bunların hepsi çocuk ve gençlere verdiğimiz önemin sosyal belediyeciliğe işlenmiş halidir.
Halkımızın acılarına bir nebze de olsa paylaşmak amacıyla taziye evi bulunmayan merkez ve kırsal mahallerde vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışla taziye evleri yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yine bu taziye evlerimize halı, sedir, klima, demir, çimento ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Ülkemizde bulunan tüm belediyelerin sosyal belediyecilik adı altında bu tür hizmetleri mevcuttur.
Şüphesiz ki haberi yapan sitelerin halkı doğru bilgilendirmek gibi bir kaygısı bulunmamaktadır. Gerçek olmayan bu tür haberlerin yapılmasının amacı; Kamuoyunun yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla   toplum nezdinde  hizmetlerimiz  için olumsuz bir kanaat oluşturmak,  itibarsızlaştırmak ve  karalamaktır. Yapılan tüm hizmetlerimiz şeffaf belediyecilik anlamında halkımızla paylaşılmıştır ve paylaşılacaktır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına iş bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. Kişisel yorumlara dayanılarak yapılmış olup yapılan haber Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Basın kanunu ve belirlenen basın kurallarını ihlal etmektedir. Bu yönde yapılan haberler cezai yaptırımları gerektirmekte olup sorumlular hakkında yargı nezdinde gerekli başvurular yapılacaktır. Kamuoyuna saygılarla duyurulur. 05-01-2019
                                                                                                                          
 
Viranşehir Belediye Başkanlığı          
841 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası