• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret12911448

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPTI KONU: ELEKTRİK

.


            Viranşehir Kaymakamlığı İnsan Hakları İlçe Komisyonunu oluşturarak ilk toplantısını Viranşehir Kaymakamlık toplantı salonunda yaptı.

            Toplantıya Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, CHP İlçe Başkanı Remzi Taylan, MHP İlçe Başkanı Yasin Haşimi, İlçe Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İlçe Tarım Müdürü Dr. Sıraç Yolcu, Viranşehir Bizim Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fethi Güzelses, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer ekinci ve ilgili personel katıldı.

            Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci yaptığı açılış konuşmasında" Sağlık ve Eğitim nasıl ki Anayasal bir insan hakkı ise Enerjide bir insan hakkıdır. Bugün ilçemizde yaşanan elektrik sorununa bu açıdan bakarak değerlendiriyorum. Dedaş hakkında Kaymakamlık ve Belediye olarak yakın bir zamanda suç duyurusunda bulunarak dava açtık. Amacımız Viranşehir'de yaşanan problemleri en asgari seviyeye indirme amacını taşıyor" dedi.

            Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci sözlerine devamla" Açılan davanın yanı sıra yapılan kesintilerin toplamının EPDK standardına uygun olup olmadığı ve EPDK'nın belirlemiş olduğu kesinti limitini aşıp aşmadığı konusudur. Bugün burada alınacak karar ile ilgili elektrik dağıtım şirketine bunu sorup cevap isteyeceğiz. eğer EPDK'nın elektrik kesim limiti aşılmış ise bunu vatandaşlara tazminat olarak ödemesi gerekir. Vatandaşın bu hakkını Devlet olarak takip edip sonuna kadar üzerinde duracağız" dedi.

            Yapılan konuşmalarda gündeme gelen kullanmadığı halde vatandaşa çıkarılan elektrik faturası konusunda da Kaymakam Ömer Dereci" Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlarımız varsa bize müracaat etsin. Takipçisi olacağız ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çaba harcayacağız. Dedaş kaçak kullanım konusunda iddiası varsa gelsin bizlerde kendisine destek verelim,  bu kaçak konusunun da kendisine yardımcı olalım. Ama faturasını muntazam ödeyen vatandaşlara fazla fatura çıkıyor veya kullanmadığı elektriği vatandaşa fatura ediyorsa bunu da kabullenemeyiz. Prim karşılığı kaçak tespiti yaptırıp vatandaşlara fazladan fatura çıkarılıyor konusunda da duyum alıyoruz. Bu konuda da bir açıklama bekliyoruz. Yapılan kesintilerin daha önceden halka bildirilmesi konusunda da taleplerimiz olacak" dedi. Yapılan konuşmalar ve görüş alış verişinden sonra 45 dakika süren toplantı sona erdi. 19-12-2018

889 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası