• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam411
Toplam Ziyaret12903188

ŞANLIURFA GENÇLİĞİ VALİ ERİN’İN GÜNDEMİNDE

.


         Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da, gençlerin eğitimde ve mesleki alanda başarılı olmaları için imkânları zorlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Birikimi olmayan ancak biraz müdahale ile başarılı olabilecek gençleri eğitimde ve mesleki yetenekte başarılı hale getirebiliriz. Bunun için bütün kaynakları kullanmak, tüm imkânları zorlamak zorundayız” dedi.

         Valilik toplantı salonunda 13 ilçe Kaymakamının katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Erin, başta gençlerin eğitimdeki başarısını artırmak, mesleki ve teknik kapasitelerini geliştirmek ile çeşitli konuları gündeme aldı.

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞMEDE HEDEF YÜZDE 50

         Gençlerin üniversiteye yerleşme oranlarının değerlendirilmesiyle başlayan toplantının açılışında konuşan Vali Erin, “Hedef kitlemiz, birikimi olmayan ancak biraz müdahale ile başarılı olabilecek gençlerdir. Her kesime dokunup, her kesimden başarılı olabilecek gençler çıkarabileceğimize inanıyorum. Geçen yıl Halk Eğitim Merkezlerimiz ve kamuya bağlı kuruluşların desteğiyle gerçekleşen üniversiteye hazırlık kurslarında, üniversiteye yerleşme oranını yüzde 13-14 yukarıya çıkardık. Amacımız, Türkiye’nin en genç ilinde bu başarıyı yüzde 50’nin üzerine çıkarmaktır. Bu alana verilebilecek tüm desteği vereceğim” dedi.

         Kaymakamlar ile ilçelerdeki eğitime destek çalışmalarını da değerlendiren Vali Erin, Halk Eğitim Merkezleri’nin daha aktif olması, üniversite kazandırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi için SODES ve diğer projelerden kalan parayı bu amaçla kullanılması için ilçelere verileceğini söyledi.

         Kaymakamlara, çalışmaların yürütülmesi için gerekli kaynak arayışına girmeleri talimatını veren Vali Erin, “Kalkınma Ajanslarının destek programlarını takip edin, proje sunabileceğiniz bütün imkanları değerlendirin. Kendi kaynaklarınız dışında kaynaklar yaratmak için girişimlerde bulunun. Kore, Kuveyt gibi başka ülkelerin, Halk Bankası gibi projeleri destekleyen kuruluşların programlarını takip edin ve projelerinizi sunun” dedi.

         Liseyi bitirip, üniversiteyi kazanamayan her gence ulaşılması gerektiğini kaydeden Vali Erin, en kısa sürede tespitlerin yapılması ve çalışmalara başlanması talimatını vererek, “Okul öncesi okullaşma ve üniversiteye yerleştirme oranları, eğitimdeki başarımızı ölçen kritik eşiklerimizdir” diye konuştu.

         Tüm çabalara rağmen eğitimde başarılı olamayan gençlerin ise mesleki ve teknik yeteneklerinin geliştirilmesi, mesleki sertifika sahibi yapılmasının önemine işaret eden Vali Erin, “Bu gençlerimizi de OSB’lerde ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edebiliriz” diye konuştu. 

METRUK BİNA KONUSU

         Toplantıda gündeme getirdiği metruk binalar konusunda da talimatlar veren Vali Erin, başta ilçe merkezleri olmak üzere kamu veya özel mülkiyete ait metruk bina sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, “Kullanılmayan, yıkık dökük yapılar belediyelerle birlikte değerlendirilmeli. Restore edilerek kullanılabilecekler yapılmalı, yıkılması gerekenler ise yıkılmalıdır. Kamuya ait olan, şu anda kullanılmayan binalarımızı da elden geçirip, etüt merkezi olarak hizmete sunacağız” dedi.

         Dershanelerin kapatılmasının ardından sayıları hızla artan özel etüt merkezlerinin sıkı şekilde denetlenmesini, yasal şartlara ve kurallara uymayanların kapatılması talimatını da verdi.

MOBESE VE SEÇİM GÜVENLİĞİ

         Toplantıda, hem okullar hem de ilçe merkezlerindeki yoğun yerlerde güvenlik kamerası sistemlerinin hızlı şekilde tamamlanmasını isteyen Vali Erin, Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçim öncesi de hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi.

         Yerel seçimlerin kavga ve gürültüye daha açık olduğu için güvenlik açısından kritik bulunduğunu hatırlatan Vali Erin, sorunsuz bir seçim öncesi ve seçim süreci geçirilmesi için hazırlıkların yapılmasını istedi. 30-11-2018

772 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası