• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam558
Toplam Ziyaret12912398

VİRANŞEHİR İÇİN TOPRAKSIZ SERA İŞLETMECİLİĞİ GİRİŞİMİ

.


            Viranşehir Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Ömer Dereci, Viranşehir’de topraksız sera işletmeciliğinin yaygınlaştırılması ve ilçeye kazandırılması amacıyla Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne araştırma gezisi düzenledi.

            Topraksız Sera işletmeciliği için Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci Başkanlığı’nda Bismil İlçesi’ne yapılan araştırma Gezisine Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Tarım Müdürlüğü ekipleri, Proje ekipleri ve tarımsal alanda yatırım yapan müteşebbisler katıldı.

            Gezide ilk olarak Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel makamında ziyaret edildi. Buradaki ziyarette Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç tarafından heyete topraksız serada üretilen domates işletmeciliği hakkında detaylı bilgi verildi.

            Bismil’de 25 dönüm arazi üzerinde kurulan sera ile domates işletmeciliği yapıldığını dile getiren Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Torf maddesi ile domates üretildiğini, üretilen domateslerin yurt dışına ihraç edilip ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlandığı söyledi.

            Açıklamanın ardından Kaymakam Ömer Dereci beraberindekiler birlikte topraksız tarım serasının yapıldığı 25 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.

            İncelemelerin ardından Kaymakam Dereci yaptığı açıklamada; Viranşehir’de Topraksız sera Tarımcılığı’nın yaygınlaştırılması ve ilçeye kazandırılması amacıyla Bismil’e araştırma gezisi yaptıklarını gezinin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Dereci, Topraksız sera tarımcılığının meşakkatli ve bir o kadar da zevkli bir iş olduğunu ifade ederek, Toprak olmadan da tarım yapılabildiğini kaydetti.

            İncelemeler sırasında ikram edilen sera domatesini tadan Kaymakam Ömer Dereci, domatesin ağızda asitlik tat bıraktığını aktardı. Kaymakam Ömer Dereci daha sonra beraberindekilerle birlikte Mısır, Buğday ve Arpa saplarından yakıt elde edilmesi sağlanan Pelet Fabrikasında incelemelerde bulundu. Burada Elde edilen katı yakıtın üretimde ekonomik anlamda tasarruf sağladığını kaydetti.

            Gün boyu yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından Kaymakam Dereci beraberindekilerle birlikte Bismil’den ayrıldı. 16-11-2018



725 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası