• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam280
Toplam Ziyaret12910251

KAYMAKAM DERECİ'DEN DEZAVANTAJLI AİLELERE "İMAM BABA" PROJESİ

.


            Viranşehir Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim işbirliğinde yürütülen " Gönüllü İmamlar'dan Dezavantajlı Ailelere "İMAM BABA" Projesi kapsamında Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

            İlçe Kaymakamı Ömer Dereci başkanlığında düzenlenen toplantıya İlçe Müftüsü Kamil Oktay, projede görev alan 10 imam ve basın mensupları katıldı. Viranşehir'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi'nin verilerinden yararlanarak tespit edilen 100 aileyle ilgilenmeleri için 10 gönüllü imam atadıklarını belirten İlçe Kaymakam Ömer Dereci yaptığı açıklamada: " İlçemizde tespit ettiğimiz, yaşlılar, yoksullar, engelliler,  kimsesizler, öksüz ve yetim aileler gibi dezavantajlı grupların bürokrasiye girmeden kamu kurumları nezdinden ihtiyaçlarının giderilmesi, toplumda yalnız olmadıklarını hissetmeleri, çocukların başta sağlık olmak üzere eğitim sorunlarının giderilmesi gibi hedeflerle gönüllü imamlarımızı dezavantajlı ailelerimizle eşleştirdik. İlk etapta pilot uygulama kapsamında 10 imam 100 aile eşleştirmesini yaparak 1 buçuk ay boyunca sahada projeyi uyguladık. İmamlarımız ve İlçe Müftümüzle koordinasyon içinde projenin geri dönüşümünü değerlendik. Sonuç olarak projede hedeflediğimiz faydaların çok daha fazlasını elde ettik. Gönüllü olarak ailelerle ilgilenen imamların koordinasyonu ile dezavantajlı ailelerin hem kamu kurumları nezdin iş ve işlemleri onların talebine bırakılmadan çözüldüğü gibi ihtiyaç sahibi ailelere vatandaşların da yardımlarda bulunduğu gördük." ifadelerini kullandı.


            Gönüllü İmamların telefonlarının 24 saat ailelere açık olduğunu, ihtiyaç duyduklarını an Gönüllü İmama ulaşabildiklerini kaydeden Kaymakam Dereci, proje kapsamında aile sayısının 250'ye çıkarılacağını belirtti.

Gönüllü İmamların proje boyunca yaşadıklarını paylaştıkları toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile son buldu. 08-11-2018
710 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası