• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam298
Toplam Ziyaret12913751

HADİ KUTLU KIZ LİSESİ 21. YÜZ YIL EĞİTİM TEKNİĞİ İLE ÖĞRETMEYİ HEDEFLİYOR

.


            Viranşehir Hadi Kutlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çağın gereği olan teknolojiyi kullanma adına STEM ve Bilim Atölyesinde Kodlama Eğitimine devam ediyor.

            Geçen yıllar Eğitim, Spor ve kültürel alanda büyük başarılara imza atan Okul Müdürü Sedat Gören çağın gereği olan teknolojiden faydalanma adına bunu Öğrencilerden mahrum etmeyip tüm çalışmalara destek verdi. Bu tür çalışmalar Türkiye geneli sayılı yerlerde yapılırken Viranşehir'de bir ilk oldu. Okul Müdürü Sedat Gören" Yaptıklarımız Yapacaklarımızın teminatıdır. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızı çağın gereksinimi olan teknoloji ile tanıştırmak hepimizin görevidir" dedi.

Kodlama(Programlama) Nedir?

            Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Neden Çocuklara Kodlama(Programlama) Öğretmeliyiz?

            Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta kodlama(programlama) öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan kodlama(programlama)’ yı hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmek artık mümkün hale gelmiştir. Özet olarak kodlama(programlama) öğrenmek insana ; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.

                Küçük yaşta programlama öğrenmenin önemini kavrayan programcılar bunu kolaylaştırmak için çeşitli araçlar ve diller geliştirdiler. Çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanmış bir çok uygulama mevcut. Aralarında dünyanın en meşhur programcıları aynı zamanda büyük teknoloji firmalarının kurucularından Steve Jops (Apple) , Sergey Brin(Google), Mark Zuckerberg(Facebook) ve Bill Gates(Microsoft) ‘un de bulunduğu bir grup kodlayıcı (programcı) kodlamaya küçük yaşta başlayarak küçük atölyelerini dev şirketlere dönüştürdüler. 05-11-2018

848 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası