• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam354
Toplam Ziyaret12903131

ORYANTİRİNG YILDIZLAR MÜSABAKASI VİRANŞEHİR'DE YAPILACAK

.


            Türkiye Oryantiring Yıldızlar Şampiyonası Viranşehir İlçemizde yapılacak. Okul Sporları Genel Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonunun kararı gereği Türkiye'nin dört bir tarafından yaklaşık 700 sporcu ve beraberinde antrenörler ile birlikte İlçemize gelecek.

            Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci" İlk defa ulusal bazda bir müsabakanın ilçemizde yapılması nedeniyle heyecanlıyız. 27 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye Oryantiring Yıldızlar Şampiyonası yapılması,  ilçemize gelecek olan misafirlere şehrimizin kültürünü, tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı fırsatı doğacak" dedi.

ORYANTİRİNG NEDİR?

            Oryantiring, özellikle Türkiye Oryantiring Federasyonu kurulduktan sonra ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. Bu spora bir tür ‘’ postmodern çağın izciliği ‘’ demek mümkün. Zaten federasyon da, İzcilik Federasyonu bünyesinden çıkıp, özerk bir kurum olmuş.

            Bu sporun en önemli özelliği, hem zihinsel hem de bedensel becerileri geliştiren yönleri olması. Özellikle yön tayini ve doğada hayatta kalma üzerine kurgulanmış ve gelişmiş bir spor dalı. Harita ve pusula araçları kullanılarak yön tayini becerisiyle hedef bulmanın amaçlandığı bir doğa sporu.

ORYANTİRİNG NASIL OYNANIR ?

            Alana yerleştirilen oryantiring hedefleri harita üzerinde gösterilir ve bu hedeflerin yerleştirildiği yerin özellikleri bilgi kartında belirtilir. Katılımcılar zamana karşı sırasıyla hedeflere harita ve pusula kullanarak ulaşıp parkuru tamamlar. Hedefler turuncu – beyaz renkte bayraklar olup hedefe ulaşıldığında ispat etmek için elektronik kontrol sistemi kullanılır. Parkuru doğru şekilde tamamlayanlar arasında parkur bitirme süreleri kıyaslanarak sıralama oluşturulur. 30-10-2018

934 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası