• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam433
Toplam Ziyaret12902777

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU’NUN ABD’NİN EKONOMİK AMBARGO KARARINI KINAMA MESAJI

.


            Yüzlerce vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir adım atmayan ABD’nin, bir papazı bahane gösterip Türkiye’ye ambargo uygulamasını ülkemiz ve tüm dünya esefle izlemektedir.

            ABD Senatosu’nun Türkiye’ye savaş uçağı, hava savunma sistemleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yargısına müdahale, ekonomik yaptırımlar ve helikopter satışını yasaklayan tasarıyı onaylanmasıyla, Türkiye- ABD ilişkilerinin yeni bir boyut kazandığı açıktır. Bu doğrultuda ABD’nin başlatmış olduğu manipülatif döviz oyunları tüm Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.  

            Türkiye'nin milli ve yerli politikalar uygulamasını istemeyen karanlık güç odakları, ABD ile birlikte ellerindeki tüm imkânları seferber ederek, Türkiye ekonomisine saldırmakta ve hain emellerini Türkiye’ye dayatmaktadırlar. Bu ekonomik saldırının amacı, ülkemiz ekonomisinin savunma mekanizmalarını etkisiz hale getirmek,  Türkiye’yi finanstan siyasete kadar tüm alanlarda teslim alarak, devletimize ve milletimize diz çöktürmektir. ABD’nin yaptırım adı altında ekonomik saldırısı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeği, yalnızca iç kamuoyunda değil artık uluslararası alanda da kabul gören bir durumdur.

            Harran Üniversitesi akademisyen ve çalışanları olarak bir kez daha anladık ki, milli ve yerli üretim olmadan bağımlılık sorunu çözülemeyecektir. ABD, Türkiye’nin milli duruşu karşısında ekonomik yaptırımlarla Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışmakta ve istikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye’yi tekrar bağımlı hale getirmeyi hedeflemektedir. Bu saldırıya karşı verilecek en etkili taarruz silahı, milli hamlelerle milli üretimi bir an evvel hayata geçirmektir.  Dünyanın efendisi rolüne bürünmüş ABD’nin başlatmış olduğu bu alçak saldırıya karşı, üniversite çalışanları olarak bugünden sonra bilimsel çalışmalarımızı daha da millileştireceğimizi, milli projelerimizin sayısını arttıracağımızı, dışa bağımlı olduğumuz tüm ürünleri millileştirme üzerine çalışacağımızı ve yerli üretimi destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

            ABD, bu hukuksuz karardan sonra şunu anlamalıdır ki, Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğündeki Türkiye’nin gücü ve otoritesi yerinde ve her türlü saldırıyı misliyle püskürtecek güçtedir.

            Harran Üniversitesi akademisyen ve çalışanları olarak ABD Başkanı Trump ve ekibinin hukuksuz bir şekilde, ülkemizin bekasına yönelik almış olduğu bu kararlar karşısında, ABD yönetimini şiddetle kınıyor bu hukuksuz ambargo kararından bir an evvel vazgeçmesini ümit ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile ilan olunur.16-08-2018

 

Harran Üniversitesi Senatosu Adına

Rektör Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN

827 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası