• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret12903181

HALKIN HUZURU İÇİN TAVSİYE EDİLEN SİVİL TEDBİRLER

.


         18.06.2017 tarihinde Şanlıurfa ve Suriye menşeli STK Temsilcileri, Âlimler, Aydınlar Şanlıurfa İHH’da bir araya gelerek halkımızın ve misafir/muhacir kardeş halkların ve memleketimizin selameti için istişare toplantısı yapmıştır. Türkiye’de ve ensarşehri Şanlıurfa’da Suriyeli muhacirlere yönelik dışlama/ötekileştirme ve zaman zaman da şiddete varacak vakıaların yaşanması, kardeş halkların arasına fitne sokma çabalarının büyük emperyalist güçler tarafından Türkiye’mizi ve şehrimizi kaosa sürüklemek amacıyla yapılan büyük planın bir parçası olduğu kanaatine varılmıştır.Halkları bir birine düşürmek için sahada bazı projelerin olduğu kanaatine varılmış olup, hızlıca pratik çareler tespit edip uygulama gerekliliği hâsıl olmuştur. Alınacak tedbirler tavsiye mahiyetinde olup şöyle sıralanmıştır;

A) HERKESİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN BAZI NOKTALAR;

-          İnsanlığın genelinin kabulü; misafir ev sahibine tabidir. Muhacirler Ensarların kural, örf ve adetlerine uymalıdır. Gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

-          STK’lar Âlimler Kanaat önderleri halkıgerçekler konusunda sürekli bilgilendirmeli ve sağduyu telkinlerinde bulunmalı.

-          Konu, cuma vaazlarına ve hutbelere konu olmalı. Bunun için müftülük ve Suriyeli âlimler harekete geçmeli.

-          Bu krizler fırsata çevrilerek kardeşlik hukuku geliştirilmeli.

-          Tüm uyarılara rağman kurallara uymayanlar konusunda emniyet ve adli makamlar gerekenleri yapmakta lakin bu konuda ilgili makamlar daha hızlı/süratlıdavranmalı. Gecikmeler beraberinde başka problemler getirektedir.

-          Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı.

-          Problemlere çözüm önerileri sunma odaklıbu tür toplantılar 2-3 ayda bir olmalı/yapılmalı.

 

B) MUHACİRLERİN(SURİYELİ ve IRAKLILARIN) DİKKAT ETMESİ GEREKEN BAZI NOKTALAR;

 -         Şanlıurfalı komşularınızla komşuluk ilişkilerinizi nezaketli bir şekilde geliştiriniz

-         Şanlıurfa’da Suriyelilerle ilgili olarak yapılan şikâyetlerin başında komşuları/bina sakinlerini rahatsız edici gürültülü yaşam biçimi gelmektedir.Gerek parklarda gerek yollarda ve gerekse bina ve evlerde yüksek sesle konuşulmayınız,

-         Şanlıurfa’lı komşularınızın hassasiyetlerine azami derecede dikkat ederek rahatsız etmeyin. Komşularınıza saygıda kusur etmeyin, o zaman onlarınsize daha fazla saygı göstereceğini göreceksiniz inşallah.

-         Bizlere en zor zamanda /dar anımızda(muhacirliğimizde) bize kucak açıp ensar olan bu ülkenin, bu şehrin, insanlarının ve hükümetlerinin kıymetini bilin.

-         Mecbur kalmadıkça geceleri saat 23:00’dan sonra dışarı çıkmayınız.

-         Açık alanlarda(parklarda, meydanlarda, caddelerde, sokaklarda vs.) nargile içmeyiniz, oyun oynamayınız, rastgele bir yerlere uzanmayınız, gürültülü müzik dinlemeyiniz, yüksek sesle telefonla konuşmayınız, ulu orta kahkaha atmayınız,  etrafı temiz tutunuz/kirletmeyiniz, kalabalık yerlerde gereksiz yere bekleyip durmayınız. Hele gruplar halinde hiç beklemeyiniz.Toplu  taşıma araçlarında, otobüslerde bayanlara, hastalara ve yaşlılara yer veriniz, toplu  taşıma araçlarında, müzik dinlemeyiniz.

-         Bu ve benzeri nahoş şeyler yapan Suriyelileri gördüğünüzde onları Türkiye vatandaşları uyarmadan önce siz uygun bir üslupla uyarınız. Bununla bir çok problemin önüne geçebilirsiniz.

-         Çarşıya çıkarken gruplar halinde gezmeyin. Yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. Mümkünse Urfalı komşularınızla beraber çıkın gezin vs. Allah muhafaza bir durum olduğunda komşunuzun yanınızda olması hem güvenliğiniz hem de şahitlik açısında önemlidir.

-         Size sataşıp sizi tahrik edenlere karşılık vermeyin. Hakaretler ileri boyuta varırsa 155 nolu telefonu arayarak polisten yardım isteyin.

-         Aldığımız bilgilere göre Ş.Urfa Emniyeti, suçsuz muhacirlere zarar gelmesin diye suç işleyenleri veya suça teşvik eden Suriyelileri sınır dışı edecek. Bilgilerinize…

 C) ENSARIN(ŞANLIURFALILARIN) DİKKAT ETMESİ GEREKEN BAZI NOKTALAR;

 -         Muhacirlere karşı daha fazla müsamahalı olalım.

-         Bu durumları fırsat bilip kardeşliğimizi daha da pekiştirelim.

-         Savaş mağduru bu insanlara yıllardır yardımcı oldunuz gibi, bundan sonra da yardımcı olmaya devam edelim. İmtihanımız sürüyor.

-         Devlet tüm Suriyelilere maaş ödüyor, Suriyeli öğrenciler sınavsız üniversitelere giriyor gibi safsatalara inanmayınız.

-         Sizi rahatsız eden muhacirlere karşı müsamahalı olalım, ama çok rahatsız eden olursa 155 nolu polis hattını arayarak bildirebilirsiniz.

 Suriyeli ve Türkiye halkının güvenliği için bu uyarılarımızı dikkate alacağınızı umuyor ve bu sıkıntıların geçici olduğunu, Suriye ve Türkiye halklarının daha güzel günlere kavuşacağını umuyoruz. Allah biz muhacirlere veensara yardımcı olsun, kötü niyetlilere fırsat vermesin. (amin)Sağlık, selamet ve afiyet dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22.06.2018 – Şanlıurfa

 

 

Grup Adına

İHH İl Temsilcisi Behçet ATİLA

ve

Suriyeli Kanaat Önderi İsa Bunni Ebu Dücane

 

 

829 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası