• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam280
Toplam Ziyaret12902624

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞANLIURFA'DA HALKA HİTAP ETTİ

.


         AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin seçim mitingi için geldiği Şanlıurfa'da gösterilen ilgiden dolayı Urfalılara teşekkür etti. Nevali Otel arkasında düzenlenen mitinge Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

         Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da yaklaşık 3 Km’lik bir alanı kaplayan miting alanında, resmi kayıtlara göre 100 bin kişinin üzerinde vatandaşa hitab etti.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Dünya 5’ten büyüktür” ve Davos’ta “One Minuts” dediğinde arkasında hep milleti gördüğünü belirterek, korkakların zafer anıtı dikemeyeceğini söyledi.

         Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın alanı dolduran Şanlıurfalılara teşekkür konuşmalarının ardından alkışlar ve zılgıtlar arasında alana giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce vatandaşları selamlayarak, “Maşallah, geldiğimde resmi olarak alanda kaç kişinin olduğunu sordum. 100 bin kişi dediler” diyerek Şanlıurfalılara teşekkür etti.

         Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şanlıurfa'ya son 15 yılda 42 katrilyon yatırım yaptık. Bunu ne CHP'si, ne HDP'si anlar” diyerek yatırımları kısa başlıklarla açıkladı.

         Şanlıurfa’ya son 15 yılda toplam 41,93 Milyar TL (42 katrilyon lira) yatırım
“AK Parti yapar, Muhalefet yıkar” diyerek başladığı konuşmasında AK Parti iktidarının son 15 yılda yaptığı yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Haberleşme 4,3 Milyar TL, Eğitim 2,6 Milyar TL, Sağlık 1,1 Milyar TL, Adalet 300 Milyon TL, Orman ve Su İşleri 6,7 Milyar TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar 1,46 Milyar TL, Çevre ve Şehircilik 448,30 Milyon TL, TOKİ 2,2 Milyar TL, İlbank 6 Milyar TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık 8,4 Milyar TL, Aile ve Sosyal Politikalar 6,2 Milyar TL, Gençlik ve Spor 654 Milyon TL, Kültür ve Turizm 121,30 Milyon TL, Vakıflar 20,72 Milyon TL, Bilim, Sanayi ve Teknoloji 88,70 Milyon TL, İçişleri 420,95 Milyon TL, Maliye Bakanlığı 538,81 Bin TL, Gümrük 4 Milyon TL, Çalışma 819,72 Milyon TL, Kalkınma Ajansı 95,07 Milyon TL olmak üzere Şanlıurfa’ya son 15 yılda toplam 41,93 Milyar TL, yani yaklaşık 42 katrilyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

         Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa mitinginden diğer başlıklar şöyle;
“Türkiye’yi demokraside ve ekonomide geliştirdikçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı”

         AK Parti Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda milletin kökeniyle, inancıyla, kıyafetiyle, diliyle, kültürüyle uğraşan vesayete karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Türkiye’yi demokraside ve ekonomide geliştirdikçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Öyle ki 15 Temmuz’da âdeta gövdesiyle bize siper oldu. Sınır ötesi operasyonlarımızda en büyük desteği sizden, milletimizden aldık” dedi.

         Münbiç’i güvenli hâle getirmek için çalışmalara başlandı
Konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’nın en çok Suriyeli sığınmacıyı barındıran şehir olduğuna dikkat çekerek gösterdikleri kardeşlik, fedakârlık ve ensar duruşu için Şanlıurfalılara teşekkür etti.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da sınırın hemen ötesinin bir terör örgütünden bir başkasına devredildiğine işaret ederek dün DAEŞ var diye kendini güvende hissetmeyenlerin bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine geri dönmediklerini belirtti.

         Türkiye’nin; Cerablus’tan, El Bab’a kadar olan kısmı, sonra da Afrin’i güvenli hâle getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyelinin geri döndüğünü, Amerika ile birlikte Münbiç’i de güvenli hâle getirmek için çalışmalara başlandığını bildirdi.

         Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmelerini sağlayacağız
Kuzey Irak’ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonların sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’e ilk operasyonun 20 uçakla yapıldığını belirterek, “İkincisinde toplantı hâlinde Kandil’deki bunların lider takımını hallettik” dedi.

         Bunların ardından sıranın Şanlıurfa’nın yanı başındaki bölgelere geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Böylece Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. İşte o gün geldiğinde geride ne kalacak biliyor musunuz, ? Gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz? Şanlıurfalıların kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak. Urfalı kardeşlerimin ekmeğini nasıl bölüştüğünü, tüm imkânlarını nasıl bölüştüğünü tarih yazacak. Şanlıurfa zaten şanlıydı, şanının üzerine şan katacak” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlar

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehirlerinin başında geldiğini, böyle olduğu için gençlerin şehre getirilen hizmetlerin anlamını tam olarak bilmeyebileceğini söyledi. Şanlıurfa’ya son 16 yılda 43 milyar yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

         “Eğitimde 11 bin 258 adet yeni derslik kazandırdık. İlk ve ortaokulda okuyan ihtiyaç sahibi Şanlıurfalı öğrencilerimize yaklaşık 440 milyon lira tutarında eğitim bursu verdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 36 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve Yükseköğretim Kurumu beraber çalışarak El Bab’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. İnşallah fakültemizde eğitim 2018’in Eylül ayında başlıyor.”

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta 14’ü hastane olmak üzere toplam 82 adet tesis yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: 
“Bu hastaneler arasında 500 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle Şanlıurfa Eyyübiye’deki 400 yataklı hastane de yer alıyor. Bin 700 yataklı şehir hastanemizle birlikte beş adet sağılık tesisimizin şu anda inşası devam ediyor. Altı ihtisas alanından oluşan şehir hastanemizi inşallah 2021 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz. Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize yaşlılarımıza, 6.2 milyar lira tutarında kaynak aktardık. TOKİ kanalıyla Şanlıurfa’da 13 bin 515 konut projesini hayata geçirdik.”

         Şanlıurfa’da 2002 yılında 29 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna 540 kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam maliyeti 980 milyon olan dokuz adet yol projesinin yapımının da hızla devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

         “Yapımı devam eden Şanlıurfa-Bozova yolunun, Şanlıurfa kuzeybatı çevre yolunun, Akçakale-Ceylanpınar yolunun kalan kesimleri bu yıl tamamlanıyor. Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır yolu ile Atatürk Barajı üzerine inşa ettiğimiz Nissibi Köprüsünü kim yaptı? Karkamış-Nusaybin ve Şenyurt-Mardin demir yolu hattını tamamen yeniledik, Şanlıurfa’yı hızlı trenle tüm Türkiye’ye bağlıyoruz.”

GAP projemize hız kesmeden devam ediyoruz
         Son 15 yılda Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırımlardan birinin GAP Havalimanı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 2003’te 23 bin olan yolcu sayısının 2017’de 833 bine çıktığını belirtti.

         Keban Baraj gölünde yolcu ve araç taşımacılığı yapmak için iki adet feribot imal ederek hizmete sokulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgenin kalkınması, vatandaşlarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması için GAP Projemize hız kesmeden devam ediyoruz. GAP’ın en önemli illerinden birisi neresidir? Şanlıurfa. Bu bölgenin en büyük sıkıntısı ne? İşsizlik. İşsizliğin çözümü de GAP’ı harekete geçirmektir. İşte bunun için çok büyük kaynaklar ayırarak GAP’ı hızlandırdık” şeklinde konuştu.

Konuşmasında son 16 yılda ülke genelinde sulamaya açılan 17,5 milyon dekar tarım arazisinin 2,6 milyon dekarının Şanlıurfa’da olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atatürk Barajından aldığımız suyu, inşa ettiğimiz 221 kilometre uzunluğundaki kanalla getiriyor, iki milyon dekarın üzerindeki tarım arazilerinin sulanmasını sağlıyoruz. Bu sulama kanalı 161 kilometrelik Süveyş Kanalında daha uzundur. Ve bu sulama kanalının hayata geçirilmesiyle 433 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlanacak” dedi.

         Suruç Ovası’nın sulanmasının, vatandaşların yüz yıllık hayali olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Atatürk Barajından aldığımız suyu terfi merkezi, ana kanallar ve dünyanın sayılı dev sulama tüneliyle ovaya aktardık. Hatırlarasınız, 2,2 milyar lira maliyeti olan ve 7 metre çapa, 17 kilometreyi aşkın uzunluğa sahip Suruç tünelini bizzat geldim hep beraber hizmete almıştık. Bu projeyle Suruç ilçe merkezi ve 134 yerleşim yerin ait toplam 951 bin dekar arazi sulanıyor. Bugün itibarıyla projenin yüzde 60’ı olana 563 bin dekar arazinin şebekesi tamamlanarak sulamaya açıldı. Sulanan bu arazilerle çiftçilerimiz geçtiğimiz yıl yaklaşık bir milyar lira tarım geliri elde etti.”

Suçlular adalet önünde hesap verecek

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan saldırı hadisesine de değinerek hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 
         Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 24 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmeler yaparak devam etti. 
Bu seçimde Türkiye’nin gelecek yarım asrının istikametinin de belirleneceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya 2053 ve 2071 vizyonlarımıza doludizgin koşacağız, ya da yeniden 1970’lerin, 90’ların tedirginliğiyle kendi içimize kapanacağız” dedi.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi dönemlerinde milletin kökeniyle, inancıyla, kıyafetiyle, diliyle, kültürüyle uğraşan vesayete karşı mücadele ettiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: 
         “DEAŞ’ı biz kovduk, FETÖ’yü kovuyoruz, PKK’yı aynı şekilde. Mahallelerimizi biliyorsunuz çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden Allah’ın yardımı ve sizlerin desteğiyle biz geldik. Siz bizim arkamızda durdunuz. Türkiye’yi demokraside ve ekonomide geliştirdikçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Öyle ki 15 Temmuz’da âdeta gövdesiyle bize siper oldu. Sınır ötesi operasyonlarımızda en büyük desteği sizden, milletimizden aldık. ‘Dünya beşten büyüktür’ dedim, arkamda milletimi gördüm. Davos’ta ‘one minute’ dedim, arkamda milletimi gördüm.”

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını birlik beraberlik vurgusuyla tamamladı. 21-06-2018

  

849 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası